Annons

Försenad 80-årspresent till BK Fram

Något av en försenad 80-års present fick BK Fram av Skånes fotbollsförbund igår. Klubben som så snöpligt föll på målsnöret ifjol blir uppflyttade till division 5, trots allt.

BK Fram som ifjol gjorde en mycket bra säsong och samlade ihop 52 poäng, något som vanligtvis borde ha räckt till serieseger och avancemang, fick i slutomgångarna se sig omsprungna av Besa som lyckades knipa en poäng mer.
I kvalet förlorade sedan laget från Exan mot Skånekurd.

Annons
 

Men så igår ringde Skånes Fotbollsförbund och frågade om klubben kunde tänka sig att överta avhoppade Vankiva IF:s plats.
– Självklart vill vi göra det, säger Michael Bengtsson, ordförande i BK Fram som inte behövde någon betänketid.

BK Fram placeras nu i Division 5 NordVästra och får där möta,
Ballingslövs GoIF, Billesholms GIF, Bjuvstorps FF, Bjärnums GoIF, Brunnby FF, FC Örkelljunga., Grevie GIK, Helsingborg AIS, Kullavägens BK, Skäldervikens IF och
Åstorps FF.

En serie som inte är kartlagd av Landskronalag.
– Det tycker vi bara är bra. Då vet dom inte heller hur vi spelar, säger Michael Bengtsson.

Det plötsliga avancemanget blir alldeles säkert en positiv injektion i den annars så långa försäsongsträningen för klubbens nya tränare Mikael Blomberg och Markus Dahlgren.
– Vi är mellan 18-24 man på träningarna så konkurrenssituationen är bra. Dessutom har vi fått behålla truppen intakt från ifjol, så stämningen är fin i laget och denna möjligheten gör det ju inte sämre. Nu kommer vi att satsa allt för att hålla oss kvar, avslutar Michael Bengtsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser