Annons

Kinesisk textil i fokus på muséet

På söndag klockan 14.00 inleds vårens program på Landskrona museum med föredrag av Kerstin ”KinaKerstin” Andersson. Hon tar åhörarna med på en resa genom Kinas textila hantverkstraditioner. Det textila hantverket i Kina är omfattande och sträcker sig över en lång tidsperiod, vilket gravfynd som är flera tusen år gamla visar, fram till dagens hantverkare som både bevarar och utvecklar det textila arvet.

Kerstin Andersson har mångårig erfarenhet av att leda textilresor till Kina i Hemslöjdens regi. Detta innebär att hon har djupa kunskaper inom det textila området såsom blåtryck, ikat, konstväv och broderi vilket hon på ett levande sätt förmedlar på sina föredrag.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser