Annons

150 000 delades ut till projekt

Vid en ceremoni på Swedbank på tisdagen delade Sparbanksstiftelsen Skåne ut 150 000 kronor till fyra projekt i Landskrona. De som delar på pengarna är Arbetarrörelsens Arkiv, Landskrona Stadsbibliotek, Säbyholms montessori Ek förening samt Cityidrotten.

Stämningen var uppåt vätte på Swedbank på tisdagen då representanter från fyra projekt tog emot checkar på sammanlagt 150 000 kronor. Arbetarrörelsens Arkiv fick 40 000 kronor för sitt projekt ” Öresundsvarvet i Landskrona 100 år”, Stadsbiblioteket fick 50 000 för ”LAB – Lära Arbeta Bo” och Säbyholms montessori fick 20 000 för ett projekt som de kallar för ”Sinnenas trädgård etapp 2” Dessutom fick Cityidrotten 40 000 kronor till lägerverksamhet.
– Vi arrangerade två kollon på Ven i somras där sammanlagt 40 barn i åldern 4 till 7 år var med och det var väldigt lyckat. Därför sökte vi medel för att arangera fler kollon, säger Jonny Karlsson för Cityidrotten efter att han mottagit sin check.
– Och denna check innebär att vi till kommande sommar kan ha tre kollon till, två lika dana som förra sommarens och ett där vi vill ha lite äldre ungdomar som ska få en ledarskapsutbildning.

Annons
 

Fakta:
Sparbanksstiftelsen Skåne är en av ägarna av Swedbank. Avkastningen av aktierna i Swedbank använder Sparbanksstiftelsen Skåne till att främja lokal utveckling genom ekonomiskt stöd till projekt inom områdena forskning, näringsliv, utbildning, kultur och idrott.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser