Annons

Omdebatterade ämnen på biblioteket

Under våren arrangerar biblioteket tre program kring aktuella och omdebatterade ämnen. Det är barnhemmens historia, främlingsfientlighet och romernas kamp som står på programmet.

Tisdagen den 20 januari klockan 19.00 samtalar Sven-Erik Thosteman, Kenneth Mohlin och Åsa Juhlin om barnhemmens historia, egna erfarenheter och dagens situation kring omhändertagande av barn. Rubriken för samtalet är Stulen barndom? – att växa upp på barnhem.

Annons
 

Den 3 mars klockan 19.00 kommer författaren och journalisten Per Svensson för ett samtal om 30-talets nazistsympatisörer fram till dagens Sverigedemokrater. Rubriken är: Främlingsfientlighet – att vara nationellt sinnad.

Det tredje programmet går av stapeln den 21 april klockan 19.00. Då kommer Lawen Mohtadi, författaren till boken Den dag jag blir fri – en bok om Katarina Taikon, och berättar om Taikons liv och hur hon över en natt blev talesperson för romernas kamp för lika rättigheter i Sverige.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser