Annons

Nyföretagandet ökar

Finns det inga jobb så får man ta saken i egna händer. Det kan vara en möjlig förklaring till att det ifjol skapades fler nya företag i Landskrona än under den gångna sexårsperioden. Enligt en del bedömare har rent av trenden vänt och då speciellt i Landskrona och vid en titt i den senaste Nyföretagarbarometern tycks så vara fallet. Sverige visar en svag ökning med 1 procent. I Skåne har nyföretagandet ökat med 3 procent och i Landskrona med hela 24 procent. Totalt startades 239 nya företag i Landskrona under 2014. – Det är mycket positivt att drivkraften att starta företag finns i Landskrona. Det finns också en bra struktur med stödaktörer, utöver Landskrona stad, som kan stötta, exempelvis Nyföretagarcentrum, Linc och inkubatorn Think, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef i Landskrona stad. Anna Classon som tillträdde sin tjänst som näringslivschef så sent som i november ifjol menar att intresset för att etablera sig i Landskrona är stort. – Landskronas strategiska läge uppmärksammas mer och mer utanför regionen och det kommer kontinuerligt förfrågningar på nyetableringar, avslutar Anna Classon. Fakta Nyföretagarbarometern är ett samarbete mellan Nyföretagarcentrum Sverige och Bolagsverket och innefattar nystarter av aktiebolag, enskilda näringsverksamheter, handelsbolag och kommanditbolag.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser