Annons

Vinst för Kronan i årets första match

I år spelar volleybolldamerna i Kronan i en ny serie men i första matchen väntade ett lag som de även mötte förra året, ett lag sombesegrades med 3-0 i båda matcherna. Med detta i åtanke så valde Kronan att fokusera på att testa lite inför nästa veckas SM-kval för U17.
Vi testade 14-åriga Ebba Johannesson som libero för första gången, vilket visade sig vara ett riktigt lyckodrag. Ebba kom in bra i matchen och tog för sig föredömligt på sin nya position och vi fick ett kvitto på att det var helt rätt position för henne.

I övrigt om matchen kan man säga att första set blev en snabb historia. Vi drog ifrån till 13-0 innan Helsingborg fick sin första pinne. Sen fortsatte vi och höll ut setet igenom och vi vann enkelt med 25-6.

Annons
 

I andra set bytte vi friskt och vi började setet med att missa en hel del. Helsingborg fick många enkla poäng och spelade upp sig avsevärt. Vi lyckades aldrig hitta något flyt i spelet och setet var över nästan lika snabbt som det första. 25-13 till Helsingborg. Positivt dock att humöret aldrig gick i sank, utan vi gnetade på ändå.
En massa nya byten inför tredje set och ett allvarligt snack om att

underskattning kan stå oss dyrt gjorde att vi tog tag i taktpinnen direkt och tog setet med 25-12.

Fjärde set var det tredje likt och slutade 25-13 till Kronan.

Mycket positivt från matchen var, förutom Ebbas insats som libero, att Nike Fjätström (också 14 år) gjorde sin bästa match någonsin. Hon var överlägset bäst på plan och dominerade både i bakplan och i anfall. Hon var hundraprocentig i anfall, dödade varenda pass hon fick och gjorde det på ett mycket imponerande sätt.

Tillbaka i laget efter en tids skada var även Rakel Nilsson, som firade sin 15-årsdag med att göra en gedigen insats både i spelet och som ledare på plan. Alla fick gott om speltid och får godkänt för sina insatser.
Vi har även haft två U15-lag igång på Skånesammandrag i Lund, där de slutade på femte respektive sjätte plats. Tjejerna spelade stundtals mycket bra och visade framförallt upp en riktigt fin spelglädje hela dagen.

Till helgen väntar först seriematch på bortaplan mot Ljungby på fredag kväll för damlaget, sen SM-kval för U17 i Ängelholm på lördag. Där ställs vi mot från lag från Skåne, Halland och Småland, och sex lag tar sig vidare till SM-slutspelet. Vi är taggade och vill visa vad vi kan. Spelar vi bara vårt bästa så är vi nöjda oavsett hur långt det räcker.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser