Annons

Kronantjejer tog SM-guld med Skånelag

I början av veckan var två av Kronans volleybolltjejer iväg och spelade SM för distriktslag i Katrineholm. Rakel Nilsson och Nike Fjätström, båda födda 2000, fick en hel del speltid och bidrog i allra högsta grad till att ta hem ett imponerande guld till Skåne efter finalvinst mot Nordsvenska Förbundet. Tjejerna gick obesegrade genom hela turneringen.

Rakel Nilsson spelade på högerkanten, en position som hon inte spelat på i klubblaget men behärskar väl och Nike Fjätström spelade som center, en av hennes positioner i klubblaget.
– Båda tjejerna har fått massor med nyttiga erfarenheter och inte minst en massa nya vänner i lagen som till vardags är våra konkurrenter, säger tjejernas tränare i Kronan, Marie Saxne.
– Förhoppningsvis kan de komma hem med massor med energi och bidra till att höja nivån på vårt spel i klubblaget. Och det känns förstås otroligt inspirerande för både laget och hela föreningen att veta att vi har två av landets bästa -00:or i vårt klubb, säger tränaren och avslutar.
– Båda tjejerna är väldigt talangfulla och det är även ett kvitto på att vi är på rätt väg med vår ungdomsverksamhet. Nästa år hoppas vi kunna bidra med fler spelare till Skånelaget, när det är dags för de som är födda -01/02.

Annons
 

För övrigt kan nämnas att Skåne även tog hem pojkklassen, dock utan bidrag från Kronan som saknar pojklag i denna åldersklassen.

Närmast för Kronan väntar seriestart för damlaget på söndag då de tar emot IFK Helsingborg B i Dammhagshallen klockan 11 och i samband med matchen ska laget ha en Team-building-dag med sitt U17-lag som spelar stora SM-kvalet den 17 januari i Ängelholm.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser