Annons

Bröderna Luuk till teatern i vår

Med en vecka till julafton uppdaterar Landskrona teater sitt kalendarium för våren 2015. Malmö stadsteater, Livesänd opera, Bröderna Martin och Kristian Luuk och Astrid – En saga om Sverige är några av den kommande säsongens storsatsningar.

Vilja Väl, 15 januari
Under ett knappt dygn i Malmö möter vi en samling människor vars vägar korsas. Relationer inleds. Relationer bryts sönder. Drömmar om framtiden som kanske kan bli sanna, eller krossas. Det förflutna som finns där att brottas med vare sig man vill det eller ej. Alla vill ju bara väl. Men även välvilja kräver sina offer.

Annons
 

Hoffmans äventyr, 31 januar
i Livesänd opera från The Met i New York. Allt börjar på en tysk taverna under 1800-talet. Hoffmann är kär i sångerskan Stella, men inser att det finns konkurrenter som också vill vinna den sköna Stellas gunst.

Astrid – En saga om Sverige, 18 mars
Ikonen Astrid Lindgren och hennes kända barnboksfigurer fortsätter att leva trots att Astrid själv är död. Men vem var hon egentligen? Det här är berättelsen om Astrid. Innan, under och efter att hon blev Astrid Lindgren med först svenska folket och sedan hela världen.

Bröderna Luuk – Får man göra slut med ett syskon? 27 mars
Inför öppen ridå synar bröderna Martin och Kristian sitt syskonskap i sömmarna och delar med sig av sin egen komplicerade relation. Med värme, humor och statistik skildrar de hur familjeband kan ställa till det, men också hur det går att känna stark samhörighet med en annan människa, trots stora olikheter.

I dagarna lanserade Landskrona teater ett nytt – mer tillgängligt biljettsystem. Från och med mitten av december kan man hämta ut sina teaterbiljetter även från Landskrona museum och inte bara på Turistbyrån Landskrona-Ven. Biljetter finns även via www.tickster.com
– Allt för att öka tillgängligheten, säger Håkan Persson på kulturförvaltningen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser