Annons

Havremjölk på uppgång

Oatlys försäljning i november ökade med 43 procent jämfört med november föregående år. Samtidigt visar en nyligen genomförd undersökning att 49 procent av befolkningen kan tänka sig att prova  Oatlys havreprodukter vilka tillverkas vid fabriken i Landskrona.

Efter att Svensk Mjölk stämde Oatly inför Marknadsdomstolen har Oatlys försäljning nått nya rekordnivåer. Försäljningsökningen startade redan i juli när Oatly lanserade sina nya förpackningar och tog ett rejält kliv uppåt i samband med stämningen.

Annons
 

– Vi ser en ökning i alla produktkategorier. Snabbast växer Havregurten, vår vegetabiliska Yoghurt. Den nya baristaprodukten iKaffe har även den sålt betydligt bättre än vi förväntat oss, säger Johan Girdo, marknadsansvarig på Oatly.

I perioden juni till augusti 2014 ökar Oatlys försäljning till dagligvaruhandeln med 18 procent jämfört med samma period 2013. Under perioden september till november, alltså den period Oatly blev stämda, ökar försäljningen med 37 procent jämfört med samma period föregående år.

En ny undersökning genomförd av IPSOS under perioden 5-12 december, det vill säga efter det att Oatly blev stämda, visar att 49 procent av befolkningen kan tänka sig att prova företagets produkter.
– Det är en oerhörd potential med tanke på att vi har en omsättning som motsvarar en halv procent av mejeribranschens omsättning, menar Toni Petersson VD för Oatly.

Störst vilja att prova Oatlys produkter har de som bor i Stockholm (57 procent) samt de i åldersspannet  25-34 år  (62 procent).

Fakta om Oatley
Oatly är ett svenskt företag med passion för havre. Fabriken ligger i Landskrona och all havre som används är svensk. Idén till Oatly föddes vid Lunds Universitet, där professor Rickard Öste tillsammans med en forskargrupp intresserade sig för havrens möjligheter och hälsosamma effekter. Oatly säljer idag sina produkter i tjugotalet länder, omsätter drygt 200 miljoner kr och har cirka 70 anställda. Huvudkontoret flyttade nyligen till Malmö.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser