Annons

60-talsförening bildad i Landskrona

Uttrycket mogen ungdom är aktuellt i Landskrona. I dagarna har en ny förening bildats och det råder ingen tvekan om att det kommer att bli en aktiv sådan. Det är ett gäng 40- och 50-talister som bildat 60-talsföreningen i Landskrona.

60-talsmusiken har ett starkt fäste i Landskrona. Det har inte minst märkts på karnevalerna då just 60-talstälten varit välfyllda. I Landskronas grannkommuner finns redan föreningar med fokus på 60-talet och nu har alltså en förening sett dagens ljus även i stan.
– Vi har inspirerats av föreningarna i andra städer, bland annat Helsingborg och en dag tänkte vi att varför inte bilda en förening här, säger Ingrid Bengtsson.
– När vi var unga så hängde vi på Nils Holgersson och Decibel för att lyssna på musik och på äldre dagar har jag har jobbat med Tommy ”Tompa” Johannesson och Mats Wilhelmsson och då har vi snackat mycket musik. Sedan sa Kjell Lindell, eller ”Lée-Kjell” i Beatstones att vi minsann borde ha en förening i stan precis som våra grannar och på den vägen är det.

Annons
 

Tanken är att det ska handla mycket om musik. Men inte enbart.
– Det är klart att det kommer att bli mycket av den varan. Vi har bland annat funderingar på musikquiz och liknande. Men det finns även planer på en fotoutställning. Vi får se vad medlemmarna har för idéer, säger Stefan Montéus som också är med i den nybildade föreningen.

Idag har 60-talsföreningen i Landskrona en interimsstyrelse men redan den 18 januari då det första årsmötet ska hållas.
– Det är stängt på Maddes den dagen men vi får hålla vårt möte där. De som vill vara med ska vara medlemmar så vi kommer att sälja medlemskort i dörren till de som inte redan är med. Då ska vi välja en styrelse, avslutar Ingrid Bengtsson.

Mer information hittar du på föreningens facebooksida.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser