Annons

Kronan fixade bronsplats första säsongen

Säsongens sista match för Kronan VBK spelades på Luciadagen, på hemmaplan i Dammhagshallen. För motståndet stod Kristianstad och Landskronalaget kom till spel med en tiomannatrupp.
– Rakel Nilsson och Moa Mellblom saknades tyvärr på grund av skador, men de är tillbaka i januari när vårsäsongen drar igång, säger tränare Marie Saxne.

Målet var att vinna matchen och därmed säkra tredjeplatsen i tabellen.
– Genomgående i hela matchen servade vi väldigt bra, vilket gav motståndarna rejäla problem att komma till något anfall överhuvudtaget. De första två seten vann vi med 25-9, 25-14. I tredje set inledde vi lite väl slappt och släppte upp Kristianstad till en 15-9 ledning. Men efter en time-out hittade vi fokus igen och kunde gå ikapp och förbi. 25-21 till Kronan i tredje set och därmed gick matchen och den åtråvärda bromsplatsen i serien till oss.

Annons
 

Bäst på plan vara Djurdjina Laban som servade sönder motståndarna och även fick till en hel del vassa anfall.  Alla i truppen fick mycket speltid och alla får med beröm godkänt för sina insatser.
– Det var glädjande att se att debutanten Ebba Johannesson (14 år) göra mycket bra ifrån sig då hon fick spela för första gången. Vi fick även tillfälle att testa ett nytt spelsystem, där man alltid har tre framlinjeanfallare. Detta fungerade mycket väl och det kan vara ett bra vapen att plocka fram när motståndet är tuffare.

Första terminens seriespel är slut och till våren blir det en ny serie. De första två lagen från höstens serie går upp till serien över, medan övriga lag spelar kvar i samma serie.
– Förhoppningsvis tillkommer något lag från västra division 2 serien så att vi får lite nytt motstånd att testa krafterna mot, säger Maria Saxne som är nöjd med att laget inte bli uppflyttade redan första säsongen.
– I längden vinner vi på att alla tjejer får mycket speltid och att vi i lugn och ro får utveckla vårt spel. Vi har under säsongen fått mycket beröm från både motståndare och domare för vårt spelsätt och tjejernas teknik, vilket är jättekul. Det vi behöver jobba extra med nu är att få upp farten i fötterna, höjden i hoppen, bli lite tuffare i vår attityd och på att lita mer på varandra på plan. Men först blir det välförtjänt julledigt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser