Annons

Årets sista tävling i RG avgjord

Årets sista tävling för gymnasterna i Landskrona Kvinnliga GF blev Nevis Cup. En internationell tävling med fem nationer närvarande och den svenska eliten i rytmisk gymnastik. Tävlingen gällde även som kval till kommande EM i Minsk, Vitryssland 2015.

I kategori “Children” tävlade Linnéa Larsson och Emma Jönsson. Två lovande små gymnaster som behövde få internationell rutin.
– Båda flickorna tävlade i fristående och boll. Emma och Linnéa tyckte att det var spännande och nervöst men samtidigt roligt att få vara med, säger Jenny Engdahl för LKGF.
Vann gjorde Louisa Marie Kaufman från Tyskland.

Annons
 

I grenen Duo fanns Erika Gustafsson och Emma Lindahl på plats.
– Erika och Emma vann nyligen “Julpokalen” i Stockholm och hade höga förväntningar på sig själva. Dessa förväntningarna infriade flickorna, speciellt i andra körningen av sitt fina tunnbandsprogram och tog hand om guldet, fortsätter Jenny Engdahl

Meja Engdahl Petersson hade både nerverna och domarna på sin sida i kategorin “Pre Junior”. Hon hade högsta poäng både i fristående och grenen band.
– Ett bra avslut på året för Meja som stiger fram mer och mer på tävlingsgolvet både nationellt och internationellt. En talang för framtiden i LKGF.

Seniorerna avslutade dagen. I klassen fanns både Josefine Olsson och Olivia Kristensson Nilsson.
– Olivia har stoppat in två svårigheter till i sina program under veckan för att kunna matcha seniorernas svårighetsnivå. Josefine visade igen att hon ville vinna och stod åter överst på prispallen i Nevis Cup. Trots att syskonen Petersson från Örnsköldsvik och gymnaster från Tyskland, Danmark och Holland gjorde allt för att peta ner henne, säger Jenny Engdahl och fortsätter.
– Käglorna var åter hennes starkaste framförande.

Olivia Kristensson Nilsson lyckades långt över förväntan och hamnade på fjärde plats. En insats som ger mersmak inför hennes uppflyttning i seniorklassen under 2015.
– Även Olivia lyckades bäst i grenen käglor, där hennes placering blev nummer två.

Wilma Mårtensson som är utlånad till Nevis RGs  hårt satsande juniortrupp var med och bärgade guldet i trupp under lördagen.
Tränare för LKGF under lördagen var Åsa Christensson.
 – Ett fantastiskt tävlingsår är till ända och Landskrona Kvinnliga kan se tillbaka på otroliga framgångar både nationellt och internationellt, säger Jenny Engdahl och avslutar med att tacka alla gymnaster och tränare.
– Ni är guld värda.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser