Annons

Volleybollnyheter från Kronan

Kronan klara för nästa steg i SM-kvalet

Kronans F99 lag tog sig i helgen vidare till nästa kvalomgång genom att placera sig på fjärde plats i första kvalomgången. Totalt 6 lag gick vidare och förutom Kronan var det EVS, Malmö, Ystad, Helsingborg och Kristianstad som tog sig vidare.

Annons
 

För Kronans del var det delade känslor efter kvalet. Interna målsättningen var att komma topp tre, men då det redan innan turneringen stod klart att lagkaptenen Rakel Nilsson inte skulle kunna deltaga på grund av skada så visste vi att det skulle bli tufft.
När sedan vår förstapassare Moa Mellblom skadade ryggen redan i första matchen släppte vi lite på kraven och såg istället turneringen som en chans att spela in nya spelare i laget.
Julia Söderlindh, Amanda Egvärn, Ronja Keijsner och Sabina Hultman fick värdefull speltid och visar att de har mycket att tillföra laget, både spelmässigt och mentalt.

Efter vinster i de inledanden två matcherna mot Svedala och Helsingborg blev det sen klara förluster i både semifinal och match om tredjepris mot Malmö respektive Ystad. Men det vi tar med oss är att alla fick mycket speltid, vilket kommer att gynna laget i längden.

Laget består av tjejer födda 1999-2002, så våra nya spelare har gott om tid på sig. Och naturligtvis är vi glada att vi tog oss vidare i kvalet.

Nästa omgång spelas i Ängelholm i januari, där lag från Skåne, Halland, Småland och Blekinge gör upp om totalt 6 platser i SM-slutspelet.

Förlust för damlaget efter ännu en tuff femsetare

I söndags åkte vi till Lund för att möta det lag som ligger strax efter oss i tabellen. På grund av skador och slitna kroppar efter lördagens U17-kval så valde vi att vila de flesta av de U17-tjejer som också spelar i damlaget. För att få ihop lag ändå lånade vi istället in en av klubbens mesta och bästa spelare genom tiderna, Maria Waldh (fd. Ljunggren).
Maria slutade när damlaget gick i graven för fyra år sedan, men har tränat en del med laget i år för att sparra de unga tjejerna, och fick alltså göra comeback i helgen.

Matchen var jämn från start till slut och Lund drog det längsta strået och vann med 3-2 i set. Detta innebär dock att vi fick med oss en poäng, vilket gör att vi håller Lund fortsatt efter oss i tabellen.

Bäst i Kronan var comebackande Maria som stod för hela 27 poäng, samt vår libero Medina Talic som spelade tryggt och bra i bakplan.

På lördag spelas sista hemmamatchen för terminen och vid vinst säkrar vi alltså en bronspeng i serien. Matchen är mot Kristianstad och den startar klockan 13 i Dammahgshallen.

Silvermedalj för Kronans unga U13

I söndags spelades skånesammandrag för PF03 i Ystad. Just i denna ålderskategori har Kronan för tillfället inte så många barn, och eftersom alla inte kunde vara med denna gång så fyllde vi på med två av våra duktiga 06:or för att få ihop ett lag. Detta visade sig dock inte vara någon nackdel, då småtjejerna spelade helt respektlöst samtidigt som de andra i laget också spelade på topp.
Laget gick obesegrade genom gruppspelet efter att ha spelat 1-1 mot Hässleholm och vunnit med 2-0 mot Malmö.

I kvartsfinalen besegrades Lund och efter en tuff tresetare slog vi ut EVS i semifinalen. I finalen stötte vi på samma Hässleholmslag som vi mötte i gruppen, men denna gång blev motståndet övermäktigt.
Vi orkade inte mobilisera krafter för att utmana i finalen och fick nöja oss med silver, vilket ju är fantastiskt bra.

I laget spelade våra småtjejer Moa Ekberg och Emilia Saxne, tillsammans med Ida Ekberg, Wilma Olsson och Leo Fjätström. Leo gjorde sin första turnering och visade att han har enormt mycket talang.

Nu hoppas vi att vi ska kunna få ihop till ett pojklag till våren, så att våra killar får tävla tillsammans och möta andra killar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser