Annons

LKGF tävlade i Stockholm…

I helgen avgjordes ”Julpokalen” i i rytmisk gymnastik Stockholm.  På plats för Landskrtona Kvinnliga GF var miniorerna Linnea Larsson, Alma Månsson, Tuva Henckel, Astrid Kristensson-Nilsson, Celine Vergara och Emma Jönsson. Vi hade även junioren Doruntina Goxhuli och seniorerna Emma Lindahl och Erika Gustafsson på plats för årets sista rikstäckande tävling.

Speciellt med denna tävling är dels att tjejerna tävlar i lag och dels att endast flickornas utförande bedöms. Det är därför extra viktigt i denna tävling att tänka på utstrålning och inlevelse när programmen utförs, något alla flickorna lyckades väldigt bra med.

Annons
 

De minsta tjejerna körde sina friståendeprogram och såg väldigt fina, glada och ”rena” ut på mattan, vilket gjorde att de fick väldigt fina poänger.

Doruntina, Emma och Erika körde vars två program med redskapen käglor, boll och tunnband. Tjejerna kändes säkra och fick verkligen till det där lilla extra vad gäller utstrålningen vilket ledde till att de två lagen som Landskrona ställde upp med tog guld och brons, av 17 lag som deltog.

I slutet av dagen var det dags för ”duo” och ”trio” -tävling vilket innebär att gymnasterna kör program två och två eller tre och tre. Duon från Landskrona består av Erika och Emma och de har precis fått ett helt nytt, fartfyllt program som de endast hunnit träna på under någon veckas tid. Trots detta gjorde de en klockren insats och tog hem guldet av 8 duos/trios som deltog.

Det blev alltså en bra helg i Stockholm med fina prestationer från samtliga gymnaster.

Tränare som var med var Ida Nordehammar.

…och Ljubljana

Under helgen som gick var även tre gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF i den Slovenska huvudstaden Ljubljana för att tävla en stor internationell tävling.

Josefine Olsson, LKGF  gjorde comeback efter en skada i axeln. Olivia Kristensson-Nilsson avslutade sin junior karriär och Meja Engdahl-Petersson provade sin kapacitet kontra bra gymnaster från bland annat Ryssland.

Ryssarna som naturligtvis hade massor med duktiga gymnaster på plats. Både på landslagsnivå och lite “mera normala”. Kazakstan och Bulgarien hade också en del gymnaster som var National Team.

Olivia tävlade mycket stabilt och knep tre finalplatser. Det var endast bollen som inte gav de poäng som räckte till final. Olivia var inte helt nöjd. Men i så tuff konkurrens tycker jag som tränare att insatserna var helt OK.
I finalerna under söndagen blev det ytterligare stabila prestationer. Tävlingen vanns av Boryana Kaleyn, Bulgarien.

Josefine körde tre bra program i tunnband, boll och käglor. I grenen band var hon sedan lite trött, eftersom hon inte är fulltränad och där blev det lite oturligt trassel med bandet.
Trots detta räckte insatsen till en fin femteplats.

Finaltävlingen under söndagen blev sedan ytterligare in kraftinsats av Josefine. Placeringarna bland de åtta  finalisterna blev två femte och två sjätteplatser. Hon var ganska nöjd, med tanke på förutsättningarna. Tävlingen vanns av Ekaterina Vedeneeva, Ryssland National Team.

Meja tävlade under söndagen och var lite “övertänd”. Hon ville gärna visa att även i Sverige finns det duktiga gymnaster bland de yngre, som vill föra fram landets positioner internationellt. Friståendet var ganska bra, men repmomentet innehöll lite för många småtrassel.
Meja slutade som nummer 11. Vann gjorde Valeria Plachinda, Ryssland.

Med på resan fanns även gymnaster och domare från klubbarna GF Energo och Halmstad RG. En trevlig och utvecklande tävling där 117 gymnaster från 12 nationer tävlade.

En eloge fick de svenska gymnasterna av den tyska överdomaren i samband med banketten, där hon lovordade deras kvalité och utvecklingspotential och såg fram emot att få se dem igen vid kommande tävlingstillfällen på internationell nivå.


Och här är den svenska truppen som tävlade i Slovenien.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser