Annons

Lejonet föll på straffar

Efter att har fått storstryk på bortais mot Ronneby i söndags med hela 9-3 så hade Lejonet revansch på sig själv i hemmamötet mot Glimma på tosdagen. Matchen som avgjordes med straffläggning slutade dock 6-7 till gästerna.

Lejonet började klart bäst och hade ett stort tryck mot Glimmas mål men avsluten var lite uddlösa. Bortalaget fick dock första målet och efter det så rasade spelet samman totalt för Lejonet. När perioden var över stod den 0-5 på resultattavlan.

Annons
 

Även den andra perioden började Lejonet bäst men med den skillnaden att man gjorde mål. Fyra mål, varav det sista när klockan stod på 19.59 gjorde att det skulle bli en spännande tredje period.

I början tredje drar Glimma på sig en 5 + 20 minutes utvisning för en ful slashing på Niklas Walldén och här får Lejonet chansen att ta över tillställningen. Men i stället drar hemmalaget på sig två tvåminutersutvisningar. Tio sekunder innan Glimma blir fullt manskap så kvitterar dock Robin Nilsson till 5-5.
Därefter förivrar sig Lejonet och det straffar sig då Glimma gör 5-6. Kvitteringen kommer dock och när klockan står på 17.46 får Lejonet straffslag samtidigt som Glimma får en utvisning. Linus Molin missar dock straffen och matchen går till förlängning.

I denna förlängning så får Lejonet spela fyra mot tre då Glimma får en man i utvisningsbåset.  Bortalaget står dock emot bra och håller undan och straffar får avgöra matchen. Detta var inte Lejonets melodi då de missade alla. Det gjorde dock inte Glimma som därmed tog med sig extrapoängen.

Resultat: 6-7 (0-5, 4-0, 2-1, 0-1)
Målgörare:
Lejonet: Linus Molin 2, Simon Rörstrand, Niklas Walldén, Robin Nilsson och Felix Mattsson 
Glimma: Niklas Lindquist 2, Mattias Gudmundsson, Anton Wedderien, Linus Galfi och Victor Blennborn

Skott: 51-35

Utvisningar:
Lejonet 3 x 2 min 
Glimma: 4 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 20 min

Nästa hemmamatch är inte förrän den 8 januari. Innan julvilan väntar dock Frosta på bortais på söndag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser