Annons

Wormo laddar för säsongen 2015

IK Wormo herrseniorer drog i början av november igång förberedelserna för nästa säsong i div 4, efter seriesegern i div 5 denna säsong. – Ja, vi har kört på hela november och fokuserat på att underhålla våra muskler och vår kondition. Vi har ett mycket gott samarbete med Landskrona Atletklubb och med Korpen Landskrona. Vi tränar 3-4 gånger i veckan fram till 18/12 sedan är det uppehåll till 12/1 då vi startar igen. säger Dick Melin, tränare för Wormos A-lag. Ni har presenterat några nyförvärv tidigare. Är det några ytterligare på ingång? – Ja, vi har precis i dagarna gjort klart med Rasmus Andersson (BBK) och Filip Welin (BBK). Det finns något namn till, men jag är rätt nöjd med hur det ser ut just nu. Vi kommer ha en bred trupp där det kommer vara en utmärkt konkurrens. Då blir ni kanske lite av favoriter i div 4 spelet? Med tanke på de tidigare tillkännagivna förstärkningarna, Linus Olsson, Eric Norén, Linus Andersson och Emil Zemirek. – Nej, vi är ytterst ödmjuka för nästa säsong. För oss gäller att bygga på vår spelidé och se till att de nya snabbt kommer in i det hela. Här har vi ledare en viktig roll, men även de spelare som redan finns i Wormo och under året visade klass, att detta fungerar smidigt och väl. Men det är klart att vi har en mycket god styrka i truppen nu och att vi står väl rustade för utmaningen. Ni hade ett mycket ungt lag och ni vann ändå div 5 denna säsong. Kommer de unga spelarna att klara steget till div 4, tror du? – Ja, det tror jag. Jag har under året imponerats av de unga spelarnas träningsvilja och koncentration. Det är flera som gjort ett starkt intryck på mig: Ahmed Ali, Amer Malicevic och Cyril King för att nämna några. Det måste ju ändå vara svårt för dessa unga killar att slå sig fram och ta en plats gentemot de etablerade spelarna i en trupp. Varför har det fungerat så bra i just Wormo? – Det beror till allra största del på de etablerade och äldre spelarna som varit ett mycket bra stöd till de unga. Man har ställt krav och gett råd, men framförallt har man visat ett fantastiskt kamratskap och en välkomnande attityd. Här har vår lagkapten Jesper Ågren tillsammans med Jonas Lindh och Ilaz Rexhepi och andra killar varit föredömen och vägledande. Jag skulle vilja säga att i stort sett alla spelare i truppen har varit noga med att vara en god kamrat och skapa trygghet och trivsel i truppen. Var det denna kamratliga atmosfär kryddat med bra träningsengagemang som var framgångsreceptet denna säsong som gav serieseger? – Ja, utan tvekan! Alla jobbade stenhårt för sin egen utvecklings skull, men också för att laget skulle nå bra resultat. Det kommer krävas ett par snäpp till nu för spel i div 4 nästa säsong och jag märker redan nu under hösten att killarna visar att de förstått vad som krävs. Jag skulle även säga att klubben och främst då styrelsens stora stöd till A-truppen är en del i framgången. Det finns en energi och en framtidsinriktning som skapar förväntningar på mig som tränare men även alla andra i A-truppen, och det är bra. Vi växer med det. Det verkar som du ser fram emot nästa säsong, med andra ord? – Ja verkligen! avslutar tränare Melin.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser