Annons

Många såg GF Idrotts isshow

Den gångna helgen visade GF Idrott Konståkningsförening upp sin årliga isshow som i år var Isdrottningen, baserad på H C Andersens saga Snödrottningen. Huvudtränaren Alisa Latysheva har under hösten arbetat med koreografin till isshowen parallellt med den ”vanliga” konståkningsträningen och hyllades efteråt av både åkare, föräldrar och publik. Handlingen i föreställningen gestaltades på isen av åkarna och förtydligades ytterligare av att berättelsen lästes upp av speakern Helen Nilsson.

Det blev en spännande men också vacker historia där man förutom isdrottningen även fick se häxor, cirkusartister, djur, rövare, kungligheter m fl och som i de flesta sagor blev det, även här, ett lyckligt slut där kärleken segrade över det onda. Föreställningen avslutades med ett luciatåg där årets lucia, Amelie Öhrnberg, tog täten följd av barn från skridskoskolan.

Annons
 

Isshowen visades tre gånger under fredagen, varav två gånger för skolor/förskolor, och en gång på lördagskvällen. Det var många åskådare på samtliga föreställningar och mycket beröm haglade över både åkare och tränare.

Dock ligger det även mycket praktiskt arbete bakom en isshow som denna, som att sy kläder, ordna rekvisita med mera, och då får man även ge en eloge till föräldrarna som ställt upp helhjärtat. Nu återgår åkarna till sin ordinarie träning och vi ser fram emot alla tävlingar som väntar.


Amelie Öhrnberg snärjd av häxorna.
Foto: Privat


Skogens djur.
Foto: Privat


Ida Thörn och Torgil Svensson inför pardans i vals.
Foto: Privat


Selma Bengtsson i ett avancerat lyft med Torgil Svensson.
Foto: Privat


Här är den röda gruppen tillsammans med hockeykillar som också var med i showen.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser