Annons

Musikhjälparna på muséet och Pumphuset i år

För tredje året i följd arrangeras Musikhjälparna i Landskrona. Denna gång går insamlingen, som pågår den 8-14 december, till att stoppa spridningen av HIV. Även i år är det Alexander Redrin i föreningen Ökända som är primus motor men han har många bakom sig. De stora inslagen blir en stödgala den 11 december på museet samt en stödkonsert på Pumphuset den 13 december.
– Förutom föreningen Oikos, Sensus och sektion Fritid i Landskrona stad så är flera skolor involverade. Senast talade jag med eventutbildningen och de kommer också att vara med, säger Alexander Redrin.

På torsdag, den 11 december kan ingen som går förbi museet att undvika Musikhjälparna. Utanför kommer uppträdanden att hållas och inne i caféet står det folk på scenen mellan klockan 12-20.
– Det kommer att finnas något för alla. Det blir allt från dragspel och klassisk musik till rock och pop. Vi börjar lite mjukt för att senare på kvällen gasa på lite. Sista akten på museet blir Hanouneh och mycket kärlek utlovas, säger Alexander Redrin och skrattar.

Annons
 

Men det blir mer än musik.
– Det blir radiosändning live med HitCity, lotterier, pantinsamling, försäljning av Landskronahalsduken, handgjorda smycken, konstauktion och fikaförsäljning där alla pengar går oavkortat till Musikhjälparna, säger Alexander Redirin.
– Dessutom kommer vi från Oikos att servera soppa som är sponsrad av företagare i Landskrona, säger Ricky Callesen från föreningen.

Två dagar senare, på lucia, kommer kvällen på Pumphuset i Borstahusen att ägnas åt Musikhjälparna.
– Det kommer att kosta en hundring att gå in och alla pengar kommer oavkortat att gå till Musikhjälparna och krögarna på Pumphuset har lovat att även skänka en del av kvällens inkomster, fortsätter Alexander Redrin.

På Pumphuset kommer man att kunna lyssna till Lovisa Rasmusson från Göteborg och The White Raven från Helsingborg samt Landskronabandet Royal Ruckus.

Första året Musikhjälpen arrangerades i Landskrona samlades 30000 kronor in och slutsumman förra året var 40000. Naturligtvis vill arrangörerna samla in ännu mer i år men de hävdar bestämt att summan inte är den viktigaste.
– Det händer så mycket skit ute i världen idag. Vad vi helst vill åstadkomma är att folk hjälper till av kärlek, att så många som möjligt exempelvis kontaktar oss och får en insamlingsbössa i handen och hjälper till under veckan som insamlingen pågår. Vi vill att alla ska vara med och sprida glädje och gemenskap för et fantastiskt gott syfte. Sådant går inte att värdera i kronor och ören, säger Glenny Evander, koordinator på sektionen Fritid på Landskrona kommun.

Vill du veta mer och kanske rent av hjälpa till att samla in pengar eller bidra på något annat vis? Besök Musikhjälparnas hemsida.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser