Annons

Unga gymnaster tävlade i Kristianstad

Landskrona Kvinnliga Gymnastikförenings miniorer och På väg upp-gymnaster var i söndags i  Kristianstad och tävlade.
 
Miniorerna Emma Jönsson, Alma Månsson och Lucia Modéer var tre av sammanlagt sju tävlande i klassen. De övriga gymnasterna var från Hamlstad och Staffanstorp.
– De hade placerat sig bland de sju bästa gymnasterna vid tre tidigare Regionserietävlingar under året som gått, berättar tränare Åsa Christensson, tränare och ledare i LKGF.

Det var första gången som flickorna provade på att tävla i tre redskap (fristående, boll och band). Gymnasterna var väldigt jämna i poängen överlag men Alma Månsson lyckades nå högsta och bästa poängen för dagen i fristående, efter ett väl genomfört program.

Annons
 

I boll tog en Halmstad-gymnast högsta poängen men endast en tiondel efter kom Emma Jönsson. I band lyckades en tjej från Staffanstorp bäst med Emma fem hundradelar efter. Sammanlagt räckte det till en guldmedalj för Emma Jönsson med Alma Jönsson på silverplats och Lucia Modéer på 7:e plats.
– Samtliga flickor från Landskrona genomförde tävlingen med bravur och det bådar gott inför framtiden. Nu väntar Julpokalen i Stockholm och en två uppvisningar, bland annat vår egen juluppvisning den 14/12 på Albanoskolan. Vid årsskiftet blir gymnasterna ”ungdomar” och då ska tre nya program med ny musik komponeras och tränas in inför ny termin. Spännande!, menar Åsa Christensson.

På väg upp- flickorna från Landskrona lyckades också ta medalj. Flickorna som tävlade i sin första tävling heter Filippa Lostedt, Milena Kovalenko, Miranda Aarstad och Lina Frantzen. Flickorna här tävlade i fristående och tunnband.
– Efter en väldigt god prestation av Filippa Lostedt hamnade hon på bronsplatslats och hack i häl kom klubbkompisen Milena Kovalenko på en hedrande fjärdeplats. Klubbkamraterna Miranda och Lina gjorde också dem två fina program, avslutar Åsa Christensson  som på plats även hade hjälp av Louise Flemming att coacha flickorna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser