Annons

Ex-BoISare nya tränare i AIF

Det har surrats länge kring vem som ska ta över tränarsysslan i Asmundtorps IF efter Johan Paulsson och Anders Nilsson, men nu är det klart att klubben lyckas knyta till sig två riktigt tunga namn i form av Per Harrysson och Torgny Svensson, båda med förflutet i flera klubbar, bland annat BoIS.

Per Harrysson med bred anknytning till fotbollen, inte bara efter alla år inom styrelsen i Landskrona BoIS, blir ett perfekt nyförvärv för föreningen som andas framtidsoptimism med sitt unga talangfulla lag. Han har som spelare bland annat representerat både Mjällby AIF och AIK.
Han är ursprungligen från Åhus där hans fotbollskarriär startade i Horna Fure IF.
En lyckad spelarkarriär avslutade han i Lödde 2006 efter bland annat ha spelat för Landskrona BoIS. BoIS blev senare adressen då han med sina ledaregenskaper gick in på styrelsenivå i föreningen. Styrelseuppdraget i BoIS lämnade han för något år sen och har istället jobbat med sitt företag inom Internetbranschen i Malmö. Parallellt har han senaste säsongen tränat Bjärreds IF U19.

Annons
 

Det är en ledare som ställer krav på sin spelartrupp och som är oerhört duktig på att få resultat samtidigt som spelarmaterialet utvecklas.
– Jag ser detta som en utmärkt start på min seniortränarkarriär. Asmundtorp har alla förutsättningar att kunna utvecklas med en ung och hungrig trupp. Jag ser verkligen framemot att köra igång säsongen, berättar Per Harrysson.

Torgny Svensson är en lokalkändis i Landskrona. Med ett stort hjärta för BoIS där han ägnade hela sin spelarkarriär från knatte till senior. Han slutade sin aktiva fotbollskarriär efter att knäna efter ett par operationer inte höll längre.
Från fotbollen skulle han inte vara länge då han direkt tog sig ann rollen som tränare i BoIS ungdomslag. 20 år senare har Torgny betat av föreningar i regionerna Landskrona, Eslöv, Helsingborg och Kävlinge. Han tog 2008 sin UEFA Advance examen. Vid sidan om föreningsarbetet så arbetar Torgny Svensson sedan 15 år tillbaka med talangutveckling och tränarutbildning inom Skånes Fotbollsförbund.

Han har en gedigen tränarerfarenhet och ett öga för att fixa avgörande detaljer.
– Det känns bra att vara tillbaka i AIF. Klubben har verkligen visat vad de vill och det märks att man kommer till en god organisation med många eldsjälar. Känns kul att återkomma till en förening som jag haft båda mina flickor spelandes i. Jag ser fram emot 2015, berättar Torgny Svensson.   

Det är en nöjd styrelse och fotbollsutskott som kan gå ut med nyheten om nya tränare:
– Med detta visar vi som förening att vi tror på våra ungdomar då vi lyssnat på dessa innan vi startade tränarrekryteringen. Det är en rejäl satsning som vi gör då vi anlitar dessa två tränare, berättar Kent Olsson i AIFs Fotbollsutskott.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser