Annons

Doftande julstök på julskyltningen

På söndag är det dags för den årliga julskyltningen i Landskrona och parallellt går det traditionella julstöket på museet av stapeln. Årets julstökstema är kryddor. Samtidigt som det pysslas och donas på museet arrangeras aktiviteter såsom ponnyridning, uppvisande av räddningstjänstens fordon, presentation av lucior, julgranständning med mera i centrala Landskrona.

I samband med söndagens julskyltning i Landskrona så arrangerar stadens museum sitt traditionella julstök mellan klockan 13.00 och 18.00. Årets tema är kryddor. En liten miniutställning som berättar om julens kryddor visas och i filmsalen berättar Daniel Serra om julkryddor och kryddvin samt om matkultur och kryddor från järnålder via medeltiden till idag.
– Det kommer att dofta underbart i hela byggnaden. Det här blir en dag för hela familjen, säger Elisabeth Arvidsson på Landskrona Museum.

Annons
 

På fjärde våningen bjuds på smakprov av ingefärsdricka och små saffranskakor. Här finns även en rolig och spännande dofttipsrunda. Men det blir inget riktigt julstök utan massor av pyssel.
På tredje våningen kan man måla med socker och i 1700-talsutställningen görs väldoftande pomader.
I Ateljé Nell tillverkas hjärtkorgar för kryddor och i verkstadslokalen bredvid kan man göra egna julkort med kryddor.
I caféet bjuds på snigelpyssel. Om några veckor, närmare bestämt den 14 december, öppnar museets nya barnutställning Trädgårdslandet. Då behövs det sniglar, många sniglar. Klipp, klistra och måla ett hus till en snigel. Sniglarna kommer sedan att visas den 14 december vid invigningen av Trädgårdslandet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser