Annons

Borstahusen i julskrud

Söndagen den 14 december är det premiär för Borstahusdagen jul. Det kommer att bjudas på närproducerad mat, dryck och upplevelser från Borstahusen. Allt i julens tecken. – Det är ingen traditionell julmarknad. Istället har vi utgått från vad som finns i Borstahusen och fyller sedan på med mer innehåll från trakten. Det blir bland annat julmat på olika sätt, konsthantverksmarknad, livemusik, kurser i kransbindning, öl-lansering, föreläsningar och sillprovning. Tanken är att besökarna, precis som under sommaren, ska få uppleva, testa och smaka, berättar Jonas Westerberg, en av arrangörerna. Konceptet har växt fram ur den årligt återkommande Borstahusdagen som arrangeras på sommaren. – Meningen är att visa att Borstahusen är en året-runt-destination. Flera verksamheter har öppet även under vintern och det vill vi uppmärksamma genom att vidareutveckla Borstahusdagen och skapa en julversion, förklarar Jonas Westerberg. För den med konst- och designintresse arrangeras en Konsthantverksmarknad tillsammans med Karla Konsthantverk på ovanvåningen till Erikstorps Kungsgård. – Hos oss hittar du genuina ting, bruksföremål, smycken och konst i alla möjliga material. Vi står för nytänkande, färg- och formglädje med kunskap och tradition. Här kommer finnas mössor, koppar, vackra julkort, ljusstakar i smide, tomtar och änglar i olika former. Allt är handgjort här i trakten av de bästa konsthantverkare man kan hitta, berättar Ingrid Svensson som driver butiken ”Hos Ingrid” i Borstahusen och ansvarar för marknaden. På Pumphuset blir det julbord, livemusik, konst- och fotoutställning och jul bazaar tillsammans med Glumslövs skola. Hos Hamnens Hörna blir det provning och försäljning av julens delikatesser och Sundsill har öppet med egna sillinläggningar och hemrökt ål. Dagen till ära lanseras även en Borstahusöl med namn ”Borstahusen lager”. Det är nya bryggbolaget 1413 Bryggkultur som står bakom lanseringen och de kommer att föreläsa om hantverksöl och hur det är att brygga öl hemma, passande nog klockan 14.13. Borstahusdagen är den 14 december klockan 11.00 – 17.00.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser