Annons

Gamla BoISare vill se fler unga BoISare

Det råder näst intill ett vakuum runt BoIS för tillfället, till skillnad mot föreningen Gamla BoISare. De ska bland annat spela gåsafotboll på fredag och äta julbord i december. Landskrona Direkt har pratat med ordföranden Claes Cronqvist som gärna ser att medlemsantalet ökar.

Förra året firade föreningen Gamla BoISare 70 år. Bland annat arrangerades en minnesvärd fotbollsmatch på kasernplan där flera näst in till legendariska spelare var med. En period var återväxten i föreningen inte den bästa men på senare år har allt fler ”yngre” BoISare engagerat sig men ordförande Claes Cronqvist hoppas på att ännu fler vill vara med.
– Det var en period där sådana som jag och Sonny Johansson tillhörde de yngre. Och faktum är att jag bara är ett år yngre än föreningen, säger Claes Cronqvist och skrattar.

Annons
 

Tidigare handlade det om att träffas lite då och då. Fyra spikade möten hölls varje år. Årsmötet runt månadsskiftet januari/februari, ett vårmöte med A-lagstränaren och någon föredragshållare, ett liknande höstmöte och till sist ett julbord.
– Det är det vi ser fram emot nu. Vi ska vara på Hotel Öresund den 2 december och jag hoppas att många dyker upp.

Den senaste tiden har dock en lite yngre generation engagerat sig och idag har föreningen ett 70-tal medlemmar. Detta har inneburit fler aktiviteter. Några morgnar om året arrangerar BoIS sportchef Patrik Johansson fotbollsmatcher med efterföljande frukost. Och dessutom spelar man gåsafotboll.
– Det är redan på fredag, säger Claes Cronqvist som fortfarande funderar på om han ska vara med.
– Förra året var jag 69 och var då med i jubileumsmatchen men nu är jag 70. Det är stor skillnad, säger han och skrattar.
– Faktum är att jag tagit steget upp i anfallet. Jag springer inte och jagar längre. Men vi får väl se. Det får bli en överraskning om jag ska spela.

Generationen BoISare med spelare som Olof Andersson, Mats Andersson, Issa Manglind med flera är de som är mest aktiva rent fotbollsmässigt. Men ordföranden vill ha fler och gärna ännu yngre.
– Jag vill poängtera att det inte bara spelare. I vår förening får man vara med även om man varit ledare eller styrelseledamot. Men vi har ju också en hel del spelare som lagt av med den aktiva karriären. Den senaste var väl Max Mölder som vi kunde läsa om häromdagen. Även den generationen är välkomna, avslutar den före detta tuffingen i BoIS-försvaret.


En samling randiga hjältar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser