Annons

Csaba tilltänkt som ny kulturnämndsordförande

Ledarskribenten, tillika kulturprofilen och filmregissören 30-årige Csaba Bene Perlenberg, nomineras av Folkpartiets valberedning till att bli ny ordförande i kulturnämnden. Nuvarande ordförande Gunlög Stenfelt (FP) blev för någon vecka sedan vald till kommunfullmäktiges ordförande och kandiderar därför inte för omval.
–  Det är både väldigt roligt och jag känner mig hedrad av att bli nominerad, säger Csaba Bene Perlenberg som är beredd att anta utmaningen.
– De senaste årens utveckling av Landskrona som kulturstad har nog inte undgått någon. För mig är detta en möjlighet att förvalta, fördjupa och förbättra denna positiva utveckling. Jag tänker på satsningen på Fotostaden Landskrona, på kreativa näringar och öppnandet av kulturhuset Fröfabriken. Jag tror ingen annan skånsk stad är så framgångsrik och unik i sitt sätt att arbeta med kulturfrågor, säger han och darrar inte när det gäller målsättningen.
–  Mitt mål är att Landskrona ska bli Skånes kulturstad nummer ett. Vi är på god väg att bli detta, nu ska vi öka tempot. Det kommer vi att klara av genom att bland annat satsa på stadens fria kulturliv.

Csaba Bene Perlenberg har ett förflutet i Folkpartiet, då han satt som ledamot i kulturnämnden 2002-2004 samt i vuxenutbildningsnämnden 2003. Sedan dess har han varken varit partiaktiv eller medlem.
–  Jag är inte folkpartist idag. Jag är liberal. Uppdraget gör jag på Folkpartiets mandat, men jag kommer, om jag blir vald, att vara ordförande utan partibeteckning, säger han.
– Jag tänker inte bli medlem eller engagera mig aktivt i partiet. Det har varit mitt grundkrav, vilket valberedningen förnuftigt accepterat.

Annons
 

Men en spelare i BoIS-tröja, måste väl trots allt tillhöra BoIS?
– Det som är skönt med att jag inte är nominerad till fritidsnämnden är att jag slipper svara på frågor om BoIS. Jag är åtminstone inte HIF:are.

Lisa Flinth är valberedningens ordförande.
– Vi är stolta över att Csaba har tackat ja till nomineringen. Vi har i vårt arbete med att utveckla Landskrona en ambition att bredda rekryteringsbasen. Det är viktigt för Landskrona och det är viktigt för Folkpartiet. Vi vill fortsätta att gå före och göra nomineringar där meriterna väger tyngst och där långt och träget partiarbete inte är ett måste.  Vår förhoppning är att han ska leda utvecklingen av stadens kulturliv på samma positiva sätt som Gunlög har gjort.

Det är först vid kommunfullmäktiges sammanträde den 15 december, som beslut fattas vem som kommer att leda kommunen 2015-2018 och därmed också om Csaba Bene Perlenberg blir kulturnämndens ordförande. Enligt källor till Landskrona Direkt är även den partilöse ”folkpartisten” Börje Andersson (-) på god väg att acceptera att sitta kvar som stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser