Annons

24 000 lampor sprider julstämning

Det är bråda dagar för Henrik Andersson och Tommy Svensson från Landskrona Energi.
Kommunens juleljus ska på plats och det innan helgen.
– Jaså, är det dags för den årliga bilden, skrattar de från sin korg i färd med att klä den 13 meter höga grannen på Rådhustorget som härstammar från skogarna i Åsljunga.

Sammanlagt finns det tio kommunala julgranar till en kostnad av 35 000 kronor fördelade på Rådhustorget,  Järnvägsstationen, Övre gatan, Häljarp, Annelöv, Asmundtorp, Glumslöv, Härslöv samt två på Ven där en finns i Tunaparken och den andre i Bäckviken.
– Sedan har fastighetskontoret varit behjälpliga att beställa till fem äldreboenden samt de två som står i entrén till museet, berättar Tomas Lehrecke chef på teknik- och serviceförvaltningen. Dessa får de betala själv.

Annons
 

Tidigare har kommunen köpt glödlampor direkt från tillverkaren i Holland men i år har en förändring skett.
– Vi har i år bytt ut samtliga glödlampor i julpyntet mot LED. Det sätts upp 4000 LED-lampor.  Av dessa 4000 så sitter drygt 1200 i granar, och resten i girlanger och stjärnor över gatorna, säger Tomas Lehrecke och kommer att tänka på trädet bakom Tyghuset i Slottsparken.
– Där sitter 8 800 Mini-LED. Tillsammans med övriga juldekorationer finns det 20 000 Mini-LED, så sammanlagt har vi totalt 24 000 lampor, stora som små som nu ska sprida julstämning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser