Annons

Länge leve prylen

Länge leve prylen! Så låter uppmaningen från LSR och de två andra kommunala avfallsbolagen, i nordvästra Skåne, NSR och Nårab. I veckan är det EU:s officiella vecka för avfallsminimering och då går också startskottet för kampanjen med samma namn som syftar till att inspirera och informera om hur prylar kan hålla längre och slippa bli avfall i förtid. – Vi ser att mycket som kommer in till våra återvinningscentraler är hela och fungerande prylar, som vi tror hade kunnat få ett längre liv, säger Gro Runeman, miljövetare på LSR. – Under hela vecka 48 uppmärksammar vi hur prylar kan få längre liv bland annat genom informationsfilmer på Pågatågen. Veckan blir också startskottet för www.langeleveprylen.se en plattform där vi engagerar och inspirerar om hur saker och ting kan hålla längre, samt berättelser om prylräddare och entreprenörer med fokus på hållbarhet som verkar i vår region. Länge leve prylen görs i projektet Skitlite 2020, ett samarbetsprojekt mellan NSR, LSR och Nårab med syfte att få ner avfallsmängderna i regionen, från jättemycket avfall till skitlite år 2020. En satsning som syftar till att regionen tar ytterligare ett kliv upp i EU:s avfallstrappa.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser