Annons

Kronan så när ikapp Örkelljunga

Kronans volleybolltjejer spelade jämt med Örkelljunga i går men orutinen fällde avgörande och Landskronalaget föll i en segdragen femsetare.

Matchen började strålande från Kronans sida och tjejerna tog första setet med 25-11.
– Kanske gick det för lätt och jag valde att göra några byten för att spela runt. Som coach måste jag rannsaka mig själv och jag borde kanske väntat ett set till med tanke på vår orutin, säger tränare Marie Saxne självkritiskt som bytte ut sina tre mest rutinerade spelare.
– Trots att tjejerna som kom in gjorde det bra så rubbades balansen och vår servemottagning rasade totalt.
ÖVK gick direkt ifrån till 6-0 och det avståndet kunde de hålla hela vägen fram. Tredje set gick lika tungt och även här var ÖVK starkare.
– Vi hittade vårt spel tillfälligt i fjärde och kunde ta setet med 25-17, men i avgörande set var vi aldrig nära. 15-7 till ÖVK som vann rättvist efter framförallt väldigt bra servande.

Annons
 

– I ett orutinerat gäng kan ett ynka byte ställa till så mycket och det beror inte på att spelaren/spelarna som kommer in är sämre utan det blir nerver direkt hos alla. Men, detta behöver vi träna på och det är inte just nu vi ska vara som bäst så det är bara att jobba vidare.

– Alla fick spela mycket och alla gjorde bra ifrån sig. Vi kommer inte riktigt upp i normal standard idag sett till energin på plan. Men med tanke på att fem av spelarna spenderade hela lördagen i Svedala på U17-19-sammandrag så var det ju såklart inte så konstigt. Men, på en och en halv månad har vi gått från att spela bra och inte ha en chans mot ÖVK till att inte vara helt med vårt spel och ändå nästan vinna. Totalt sett vann lagen vardera 93 poäng så det skvallrar en del om jämnheten mellan lagen. I Kronan var Michelle Brandt och Aleksandra Håkansson bäst för dagen. Båda visade att de var spelsugna och stod för mycket av den energi vi lyckades få fram.

Nästa match spelas på hemmaplan på lördag 29/11 kl. 13:00 i Dammhagshallen. Då står IFK Helsingborg B för motståndet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser