Annons

Röda jävlar och mullrande kanoner

Sedan supporterklubben Black & White bildades för två decennier sedan har det hunnit poppa upp flera nya klubbar för fotbollsfans i Landskrona.  På senare tid har det blivit allt vanligare med att fans till diverse engelska klubblag grupperar sig för att gemensamt se matcher tillsammans. Ambitiösast på den fronten har Arsenal Sweden Landskrona varit.
När det imorgon lördag åter vankas stormatch har man rent av bjudit in sina ”vänner” från Red Devils Landskrona för att tillsammans se mötet mellan Arsenal och Manchester United på O´Learys.

En match i matchen blir den mellan de båda supporterklubbarnas ambassadörer.
Uffe Engkvist, Arsenal och Rolle Carlsson, Manchester United är tillvardags sedan 20 år tillbaka kollegor på Landskronas Församlings Fastighetsavdelning.
– Premier Leaguetugget pågår under hela säsongen men kulminerar såklart den veckan våra lag möts. Då duggar gliringarna tätt, säger Uffe Engkvist som av naturliga och kunskapsmässiga skäl tror på en seger för sitt Gunners.
– Arsenal vinner såklart. Är lite orolig över deras försvar som är deras stora akilleshäl just nu. Men hemmaplan avgör. Jag tror inte för ett ögonblick att United kan rubba Arsenal på Emirates.  Det är trots allt ett Champions Leaguelag de skall möta. Så mitt tips blir 3-1 till Gunners!

Annons
 

Föga överraskande får han inte medhåll från jobbekompisen.
– Man United vinner givetvis. Vi har avslutare av rang som kan avgöra en sådan här jämn match, vilket jag tror att den blir, säger Rolle Carlsson och tillägger.
– Nu är det dags för första bortavinsten. Vi brukar ha lätt för Gunners. Mitt tips är 1-2 med  Rooney och Di Maria som målskyttar.

20.30 på lördag kväll vet vi vem av kollegorna som är gladast. Det är bara att önska supporterklubbarna en bra kväll och en fin gemensam träff.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser