Annons

Premiär för Biograf Maxim den 10 december

Onsdagen den 10 december slår Biograf Maxim upp portarna i de nybyggda salongerna på Östergatan. Det kunde Svenska Bios VD Peter Fornstam slå fast när han i veckan var på plats för att kolla hur arbetet fortskrider. Landskrona Direkt träffade honom och projektledaren Andreas Persson och gick en runda i det som kommer att bli tre salonger i december.

Det råder febril verksamhet i Biograf Maxims lokaler just nu. Allt för att ombyggnationen ska vara klar till den 10 december då bion öppnar med att bland annat visa Hobbit.
– Det ser fantastiskt bra ut Snart är det bara detaljerna kvar. Möjligtvis kommer salong 3, den som ligger ut mot gatan att bli någon dag senare med de övriga två hinner bli klara, säger en strålande glad Peter Fornstam.

Annons
 

Rundvandringen börjar i just salong tre.
– Här kommer att skapas något som inte finns någon annanstans i Sverige, säger Peter Fornstam och förklarar.
– När publiken kommer in och sätter sig i fåtöljerna så kommer de att titta ut genom ett skyltfönster ut på gatan. Och de som går där ute kommer att kunna titta in. Det kommer att bli en speciell upplevelse. När sedan filmen ska dra igång så kommer duken att hissas ner framför fönstret.

Mycket av valven i foajén är bevarade och numera målat i vitt.
– Det ska vara en helhetsupplevelse. När man väl ska se filmen så är såklart ljud och bild A och O tillsammans med att fåtöljerna ska vara sköna. Men intrycket när man kommer in är också viktigt, säger han och berättar för sin projektledare att han köpt två lampor i kristal i USA som är på väg till Sverige och som kommer att passa perfekt i rummet som kommer att bli kassa och ingång.

När vi fortsätter rundvandringen så visar Andreas Persson en nyhet som inte biografägaren kände till.
– I det här hålet kommer en skärm att monteras och på den kommer det att visas trailers, säger han och pekar på en kvadratisk öppning i golvet.
Peter Fornstam skrattar.
– Jag gillar överraskningar och detta var en sådan. Var det du som kom på den idén? Frågar han sin projektledare som nickar till svar.

Eftersom arbetet var i full gång i salong två så gick sällskapet vidare till salong 1. Senast Landskrona Direkt var i det utrymmet så lutade golvet kraftigt eftersom det följde den tidigare salongens golv. Nu var det dock helt annorlunda. Golvet var utplanat och trappor byggda. På dessa ska sedan fåtöljerna fästas.
– Här är inte så mycket kvar, säger Peter Fornstam.
– Och att det återstår mycket att göra i resten av lokalerna oroar mig inte. Anledningen är att vi har allt här och nu. Det som brukar försena projekt som detta är leverans av material. Men vi har allt här nere, förklarar han.

Väl ute på gården och på väg ut genom porten mot gatan stannar Peter Fornstam upp och visar var ingången kommer att vara. I porten kommer även belysning och skyltskåp att sättas upp för bioaffischer och liknande. Ute på gatan visar han hur det är tänkt att se ut.
– Ovanför porten in kommer vi att sätta upp en ny neonskyllt. Den ser ut som den tidigare som satt ovanför den gamla ingången tidigare. Sedan ska vi ha ett par skyltskåp mellan fönstren in till salong 3 och ovanför den gamla ingången kommer vi att ha vår logotyp, ugglan, säger Andreas Persson.

Peter Fornstam kom raka vägen från Kastrup efter att ha varit i USA och en timme senare bär det iväg mot Stockholm.
– Detta kommer att bli en fantasisk bio och jag hoppas och tror att Landskronaborna kommer att uppskatta den. Den 10 december slår vi upp portarna och då hoppas vi att många kommer. Vi har inte hunnit planera i detalj hur premiären kommer att se ut eftersom det är först idag vi har kunnat spika datumen. Det blir nog ett öppet hus och visning av trailar i salongerna och på eftermiddagen kommer vi sedan att visa bland annat Hobbit som har Sverigepremiär, avslutar VD:n innan han skyndar vidare.


I golvet strax innan salong 1 och 2 kommer en skärm att byggas in. På den kommer det att visas trailers. Idén fick projektledaren Andreas Persson och Peter Fornstam fick därmed en glad överraskning.


Det är mycket teknik som ska in. Peter Fornstam vet dock vad som gäller.


Exteriören till Biograf Maxim kommer att förändras eftersom ingången flyttas till den port som tidigare bara var en utgång. Bakom Peter Fornstam kommer man att kunna se in i salong 3 när det inte visas film.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser