Annons

Nya domare på gång

Vi noterar att Landskrona Fotbollsdomarklubb är flitigt i farten trots att utomhussäsongen just nu ligger i träda. Istället används tiden till att utbilda en ny kull domare. I går startade en steg 1-utbildning i Asmundtorp.
– Nu fortsätter vi med teori och praktik på söndag innan kursen avslutas på tisdag, berättar Jonas Ljungberg ordförande i Landskrona FDK.
– Till våren ska de sen få ut och göra praktikmatcher. Därefter är man behörig att döma divison 6 men man får börja med att döma P15-P16 först.

Jonas Ljungberg gör sitt första år som ordförande i den anrika föreningen.
– Jag vet väl inte riktigt vad jag gett mig in på, säger han med  glimten i ögat.
– På 90 år har vi hittills bara haft tre ordföranden. Så man väljs tydligen på 30 år i stöten.

Annons
 

Nyrekrytering av domare är annars inga större bekymmer för föreningen.
Problemet ligger på ett annat plan.
Tyvärr slutar en del. Dagens ungdomar är lite rörligare. Man flyttar och tycker andra saker är roligare, förklarar Jonas Ljungberg.

Noterbart i sammanhanget är att Landskrona FDK häromåret hade flest FIFA-domare i hela Sverige, då såväl Daniel Stålhammar, huvuddomare som de assisterande domarna Fredrik Nilsson och Magnus Sjöblom var ute i hetluften.
– Idag har vi en hyfsad bred på våra domare. Vi är 55-60 aktiva medlemmar i klubben. Och vi har Emil Persson i Asmundtorp som är på väg att ta steg 3-utbildningen.  Då får han döma division 2.

Skulle du känna att fotbollsdomare är något för dig så kontakta Landskrona Fotbollsdomarklubb eller Skåneboll.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser