Annons

Röda Korset fokuserar på ebola

Med anledning av ebolaepidemin i Västafrika kommer alla insamlade medel från Röda Korsets Landskronaavdelning fram till jul att gå till de drabbade och till den personal från organisationen som befinner sig i den aktuella regionen.
– De var bland annat i en by med endast en överlevande. Det är fasansfullt där nere, säger Roger Gustafsson i Landskronakretsen.
– Därför går vi nu ut för fullt för att samla in medel. Och skulle det finnas någon affär eller restaurang som vill ha en bössa att samla in pengar i så är det bara att höra av sig.

– Det är roligt att kunna säga att Landskronaborna är väldigt generösa om man jämför med resten av landet. Men nu hoppas vi på ännu mer. Var 30:e person lägger en peng i våra bössor i dag och då är det allt från någon krona som de råkar ha lös i fickan till hundralappar. Hade vi kunnat komma ner till var 20:e så hade det inneburit mycket. Det gör verkligen skillnad, säger Roger Gustafsson.

Annons
 

Förutom att Röda Korset samlar in pengar i bössor så kommer alla pengar som kommer in från försäljningen på Kupan, det vill säga den second handbutik som de har på Föreningsgatan 88-90, att gå oavkortat till Ebolainsamlingen.
Öppettider på Kupan är onsdagar 13.00-16.00, torsdaar 15.00-18.00 samt lördagar 10.00-13.00. Inlämning är tisdagar 16.00-18.00.

Vill du komma i kontakt med Röda Korset i Landskrona? Ring 0418-592 25 och lämna ett meddelande på svararen så återkommer dom.
Du kan även ringa Roger Gustafsson direkt på 070-552 66 60.

Läs även: Landskronabo vill hjälpa ebolainsamlig till Liberia

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser