Annons

reGeneration2 förlängs

Vi noterar att fotoutställningen reGeneration2 på museet förlängs.

ReGeneration2 visar verk av 80 unga fotografer utvalda från mer än 120 av världens mest välrenommerade fotografiska utbildningar. Utställningen hade vernissage i samband med Landskrona Fotofestival och nu förlängs utställningsperioden till den 22 februari 2015.

Annons
 

Detta ambitiösa fotografiska projekt skapades första gången i samband med Musée de l’Elysée (Lausanne, Schweiz) 20 års jubileum. I sökandet efter morgondagens fotografer ställde sig kuratorerna William A. Ewing och Nathalie Herschdorfer bland annat följande frågor?
Hur ser morgondagens fotografer på världen? Hur förhåller de sig till den fotografiska traditionen? Och framförallt, vilka av dessa fotografer kommer vi att minnas om 25 år – och varför?

Resultatet blev ett urval av ung fotografi av idag med verk från 30 nationaliteter, 48 skolor och 25 länder.

Musée de l’Elysée är ett av världens ledande fotografiska museer. Museet grundades1985 och reGeneration1 genomfördes i anslutning till deras 20 års jubileum. Vad som initierades 2005 har nu utvecklats till att bli en metod för museet att finna och presentera morgondagens fotografer.

Representerade svenska fotografer är Lina El Yafi, David Molander och Kristoffer Axén.

Innan du beger dig ner till museet kan du passa på att beskåda David Molanders smått magiska bild från Teufelsberg / Berlin.
Zooma in och ut ur bilden. Hela tiden finns nya saker att upptäcka.
http://www.urbananatomy.se/berlin/

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser