Annons

Cirkeln sluts för Mikael Dahlgren

Mikael Dahlgren, 30 år, är nu tillbaka där hans fotbollskarriär startade. I dag har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Landskrona BoIS, klubben där hans karriär startade och som han lämnade 2009 för spel i allsvenska GAIS. – Det känns riktigt roligt att komma tillbaka och förhoppningsvis få vara med om att ta laget tillbaka till Superettan. Visst det hade förstås varit ännu roligare om BoIS stannat kvar men nu är det som det är och jag tror att vi under nästa år kan hitta ett vinnande spel och bli ett vinnande lag som kan locka folk till IP, säger Mikael Dahlgren, som är back med en hög offensiv potential. Mickes moderklubb är Häljarp men han blev BoIS:are redan som tioåring. När han var 19 år flyttades han upp i BoIS A-trupp. Det blev då också debut i Allsvenskan, där han gjorde ett inhopp. Två år senare, 2005, lånades Mikael Dahlgren ut till IFK Hässleholm, men när Patrik Johansson blev tränare i BoIS kallades han tillbaka. – Ja, när Patrik kallar så kommer jag, säger Mikael Dahlgren med ett leende. Det var nämligen Patrik, som då var assisterande tränare i GAIS, som också lockade honom dit 2009. Det blev dock bara ett år och elva allsvenska matcher i GAIS. Men när flytten gick tillbaka till Skåne så blev det spel i Ängelholms FF i fem säsonger. Nu sluts cirkeln och Micke återvänder till Landskrona BoIS, där hans gener finns. Farfar Gunnar ”Bobby” Dahlgren spelade allsvenskt med BoIS och blev sedermera tränare. Pappa Gert och farbror Kenneth har båda spelat för randigt i Allsvenskan.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser