Annons

Karnevalen tillbaka i Landskrona

Efter att Landskronakarnevalen haft ett års uppehåll så är festen tillbaka nästa år. Datumen är satta till den 23-25 juli. Och arrangörerna på Creandia, vilka presenterades på måndagen, utlovar massor av samba alla tre dagarna, inte bara i karnevalståget på lördagen.
– Det ska bli samba och annat brasilianskt i dagarna tre. Stan ska gå i gult och grönt, säger Dennis Westerberg.
– Men det är klart att den stora sambaakten är det traditionella karnevalståget som ska göras extra stort, lovar han.

I övrigt är mycket sig likt från tidigare karnevaler. Knallarna är tillbaka, musik från alla och en var på ett flertal scener, tivoli och mattorg på Kasernplan och krögare på Rådhustorget.
– Vi vill ha våra lokala krögare på Rådhustorget och de första kontakterna är redan tagna och responsen har varit positiv, säger Niclas Lundblad, delägare i Creandia.

Annons
 

För många är musiken synonymt med karnevalen och visst kommer det att spelas musik. Mycket musik.
– Vi kommer att satsa på musik för alla, från de minsta till de äldsta. Karnevalen är till för hela Landskrona, säger Dennis Westerberg.
– Huvudscenen kommer att vara jubileumsscenen i Teaterparken men det kommer såklart att finnas en scen även på Rådhustorget. Dessutom blir det en tältscen och en pop-up-scen på Kasernplan och förhoppningsvis kommer även scenen bakom Rådhuset att återuppstå.

Nytt för nästa års fest är att Creandia söker sig ner till havet och den nybyggda skatebanan Lagunen.
– Vad vi har förstått så är det en satsning som verkligen har gått hem. Dessutom kommer hela stranden på halvmånen att vara full av action och vår förhoppning är att Cityidrotten kommer att vara med. Precis som Landskrona Idrottsföreningars samorganisation, Lisa.

Creandia har fått tre miljoner kronor för att arrangera karnevalen men tillsammans med de sponsorpengar, knalleavgifter och andra avgifter de räknar med att kunna dra in så har de cirka 5,5 miljoner kronor för att arrangera festen.
– Det kan tyckas mycket men det kommer att finnas många utgifter. Ett exempel är banden. De kan ofta springa iväg i pris. Det finns band som kostar lika mycket som hela vår musikbudget ligger på. Men vi har bra kontakter och vi tänker även höra med en programgrupp vad som är inne och vad de vill lyssna på så jag är övertygad om att vi kommer att ha ett mycket bra artistuppbåd, säger Niclas Lundblad.

Utöver action, musik och sambadans kommer det att bli modevisning, film, foto och konst samt en nyhet som arrangörerna kallar Futureland.
– Där kommer framtiden att kunna skådas. Det blir en typ av utställning med 3D-laser, robotar och annat spännande som besökarna kan lära sig mer om och testa, säger Dennis Westerberg.

Den tredje parten i Creandia är Lena Bergkvist och som ägare av Landskrona Dansstudio så kommer hon att ansvara inte bara för sambadansandet i karnevalståget.
– Vi vill att alla ska dansa under dagarna tre. Därför kommer vi att kontakta allt från dagis till äldreomsorgen för att få alla Landskronabor att röra på sig, alla efter egen förmåga, säger Lena Bergkvist.

Boka alltså redan nu in den 23-25 juli. Då är det Karneval!


Karnevalsavbrottet blev bara ettårigt. Till sommaren är Landskronakarnevalen tillbaka.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser