Annons

Erik presenterad som ny MFF:are

Som Landskrona Direkt avslöjade redan för drygt två veckor sedan är det nu definitivt klart att BoIS talangfulle mittfältare, 17-årige Erik Andersson fortsätter sin karriär hos svenska mästarna Malmö FF. Vid lunchtid idag presenterades Erik Andersson på en presskonferens i Malmö som klubbens nye spelare. Erik Andersson hade två år kvar på sitt kontrakt med BoIS, men klubbarna har kommit överens om en övergång. – Visst tappar vi en mycket bra spelare, men vi gläds med Erik att han nu får möjlighet att spela så högt upp som möjligt i Sverige. Erik har gjort mycket för BoIS under sin tid här och samtidigt har vi varit delaktiga i hans utveckling. Vi är förstås också nöjda med den förhandling vi haft med Malmö FF, som ger BoIS en kompensation för de år som är kvar på kontraktet, säger BoIS klubbchef Patrik Johansson i en första kommentar sedan övergången tillkännagivits. Erik Andersson gjorde debut i Landskrona BoIS A-lag som 15-åring. Det var i en hemmamatch mot Jönköping Södra och redan i debuten blev det frisparksmål. Idag är Erik 17 år och etablerade sig den gångna säsongen som en startspelare i BoIS. – Vi tackar Erik för tiden i BoIS och önskar honom lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär, säger Patrik Johansson. Ytterligare tre lämnar Utöver att det i dag blev klart att Erik Andersson lämnarför spel i MFF är det ytterligare tre spelare som nästa år inte spelar för BoIS. Klubben har valt att inte skriva nya kontrakt med William Kvist, Robin Hofsö och Kim Persson. – När det gäller William Kvist, som kom till oss i vintras, så hade vi ett kontrakt som vi kunde förlänga under nästa säsong, men i samförstånd med honom så valde vi att göra ett avslut. Anledningen är förstås att William under den gångna säsongen inte lyckades spela till sig en ordinarie plats i A-laget, säger Patrik Johansson, som samtidigt vill tacka honom för året i BoIS och önska lycka till. Robin Hofsö, 20 år och egen produkt och 19-årige Kim Persson, som kom till BoIS från Wormo 2010 har från och till varit avbytare i Superettan men inte gjort så många inhopp och därför inte heller har lyckats etablera sig som A-lagsspelare. – För de här två unga spelarna är det bättre för deras utvecklings skull att de får möjlighet att spela seniorfotboll i en annan klubb och kanske en dag kunna återvända till BoIS, menar Patrik Johansson, som också vill tacka dem och önska lycka till i den fortsatta karriären. Sedan tidigare har också Surprise Ralani, vars kontrakt gått ut, lämnat Landskrona BoIS.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser