Annons

Ny BoIS-tränare klar i veckan?

Igår skrev vi att BoIS har visat intresse för Jonas Thern som tränare och idag bekräftar BoIS sportchef Patrik Johansson att man träffat den före detta landslagsstjärnan. Han är dock inte den enda kandidaten till posten. Klart är dock att just tränarfrågan har prio ett. Patrik Johansson hoppas att BoIS ska skriva kontrakt med en ny tränare denna vecka.
– Förutom Jonas så har vi träffat en tränare till men vem det är vill jag inte säga. Jag hoppas dock att vi har en lösning så fort som möjligt. Gärna i veckan. Det underlättar betydligt när vi ska rekrytera nya spelare inför nästa säsong, säger sportchefen.

När säsongen var slut för BoIS och degradering till division 1 ett faktum så bestod truppen av 25 man enligt klubbens hemsida. Till nästa säsong är det tänkt att truppen ska bantas ner till 20-22 spelare. Amtehyst Bradley ”Surprise” Ralani har redan flyttat tillbaka till Sydafrika och Erik Andersson samt Andrew Stadler lär vara förlorade till andra klubbar. Nu är det också klart att William Kvist får lämna klubben samt att Philip Andersson tränar med Halmstad BK denna vecka.
Men redan nästa vecka kommer BoIS att testa minst tre nya spelare, Dejan Blagojevic, Christian Ajakpoloho och Samuel Aziz.
– Nya och nya. De har redan testats en del. Bland annat var samtliga tre med i U21-matchen mot Elfsborg senast, säger BoIS assisterande tränare Billy Magnusson.
– Dejan är en mittback som kommer från BW90 och Christian Ajakpoloho är en defensiv mittfältare från Prespa Birlik. Samuel Aziz spelade senast i Höganäs och gjorde 25 mål i division 2 så han är en intressant anfallare, säger Billy vidare.
– Sedan tittar vi på 2-3 spelare till, varav en är målvakt, men vilka det är väntar vi med att gå ut med eftersom det inte är klart att de kan träna med oss ännu.

Annons
 

Denna vecka har spelarna träningsledigt, alla utom Andrew Stadler och Paul Torres som tränar i veckan för att de sedan ska kunna åka till USA. Men nästa vecka kör resten av truppen igång tillsammans med testspelarna och veckan därpå har BoIS bokat in två träningsmatcher.
– Först möter vi Kvarnby tisdagen den 25 november klockan 18.00 på IP:s konstsgräs och två dagar senare möter vi Ängelholm på bortaplan klockan 15.00, meddelar Billy Magnusson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser