Annons

Stipendiatkonserten fyllde församlingshemmet

Den 2 november är sedan 1993 dagen för utdelningen av Jaderska musikfondens stipendier till unga musiker i Landskrona. Då den i år inföll på en söndag uppkom idén om musikalisk inramning genom samarbete med Landskrona kammarmusikförening, vilket lät sig göras genom framträdanden av tidigare stipendiater.

Programmet inleddes av Johan Bridger med en virtuost marimbastycke. Därefter förrättades stipendieutdelningen. Lennart Söderberg överräckte tio 10 stipendier à 10000 kr.

Annons
 

Emma Rosenberg framträdde med egna sånger, följd av  Marta Sälöen, sopran, i ”Pie Jesu” och ”Summertime”. Daniel Tomanek spelade Montis Czardas på piano, därefter sjöng tenoren Fabian Düberg Schuberts Erlkönig. Sopranen Julia Andersson visade sångdramatiska färdigheter i ett nummer ur Läderlappen.

Johan Bridger avslutade med Bachs stora Chaconne i d-moll, andäktigt åhörd av publiken.
Den talrika publiken liksom arrangörerna var uppenbart nöjda med tillställningen. Förhoppningsvis finner några vägen till nästa kammarmusikkonsert 7 dec kl 16 i församlingshemmet.

Jaderska Musikfondens stipendiater 2014 blev Julia Andersson, 22 år, Amelie Böiers, 20 år, Anton Krutov, 21 år, Daniel Tomanek, 15 år, David Petersson Eklundh, 16 år, Fabian Düberg, 20 år, Isabelle Olsson Nordehammar, 25 år, Lovisa Frantzich, 26 år, Marta Sälöen, 17 år och Nick Klaman, 23 år.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser