Annons

Invigning och öppet hus på Puls Arena

Till sköna sambatoner och med väl tilltagna gräddtårtbitar invigdes på lördagen Puls Arena.

Rackethallen som uppfördes i början 1980-talet har bytt skepnad ett par gånger under sina dryga 30 års existens. Under fem månader har Korphuset som det hetat senast genomgått en uppfräschning och även om inte allt var klart så var det i lördags öppet hus och invigning av Puls Arena som lokalerna på Varggatan numera heter.

Annons
 

Den hugade kunde utöver gratisfika prova på att spela tennis, innebandy, inklusive snabbskjutningstest, vanlig tennis och den något modernare burvarianten – padeltennis, spinning, danser av olika slag samt lyssna till en föreläsning om ”Framtidens idrottsförening”.

Arenas många aktörer passade samtidigt på att informera om sina verksamheter. Utöver renodlade idrottsaktörer finns i hallen även en kiropraktor och en osteopat. Landskronabygdens släktforskare tillhör en av de udda fåglarna i idrottstemplet.
Här bjuder vi på såväl maxpuls som vilopuls, skämtar Jonny Karlsson från Cityidrott som förfogar över en av de nya kontorslokalerna i huset.
– Vi kommer att ha minst en aktivitet dagligen i huset, berättar han
Det var förövrigt Jonny Karlsson som till slut kom fram till namnet  Puls Arena.
– Vi hade ganska hög puls när vi satt med alla namnförslag som kommit in. Inget var direkt passande tyckte vi. Det var då jag kläckte idén och alla var på direkt, berättar han som menar att anläggningen kommer att ge en injektion åt det lokala idrottslivet.
– Den blir ett lyft för idrotten i stan. Närheten till tågstationen gör den också utmärkt för gästande lag och idrottare från andra kommuner. Lägg därtill att här finns tre konferensrum i huset, vilket i sig ger nya möjligheter, anser han.

Inne på samma linje är Tomi Laamanen från SST NET Falcons som numera också huserar med sitt kansli på Puls Arena.
Det här blir jättebra. Vi kommer nu att även förlägga matcher hit. Kruxet är dock omklädningsrummen. De räcker inte riktigt till, säger han och menar att man inte kan ha allmänheten eller motståndarlaget i samma rum om man ska ha matchgenomgångar.

Den stora nyheten är dock att man nu kan spela padeltennis i Landskrona.  När allt är klart ska det finnas två banor på plats.
– Sen har vi förhoppningar om en utomhusbana vid den nya skejtparken, Lagunen, säger Birgitta Persson, (M),  ordförande i fritidsnämnden och gnider tummen mot pengfingret och menar att i dagsläget inte finns pengar avsatta för detta men hoppas att den tillträdande nämnden kan besluta i den riktningen.

Vid invigningen saknas såväl en padeltennisbur som möjlighet att utöva padbol – en typ av fotbollstennis.
– Det är på gång, förklarar Jonas Nilsson vid fritidsfövaltningen.
– Olyckligt nog krockade den lastbil som skulle köra hit materialet från Storbritannien, förklarar han.

På plats och såg till att arrangemanget flöt som det skulle var konferencieren tillika radioprofilen Farah Erichsén, känd för de yngre även som programledare för SVT:s Sommarlov. 
 – Det är alltid lika kul att komma hem till Landskrona. Jag har tillbringat många timmar här tidigare, berättade hon, uppväxt en snedslagen tennisboll bort från Puls Arena.
– Annars var det väl mest karate som gällde i min ungdom, berättar hon vars bästa kompis Emma Topalovic som bekant blev idrottsgalans drottning härom året  då hon kammade hem ”årets idrottskvinna” och ”guldmedaljen”.

Nu skrivs ett nytt kapitel i Landskronas idrottshistoria och frågan är om det inte blir Cityidrott som kommer att vaska fram ett guldkorn bland stadens unga som kommer att slipas till på Puls Arena.


Birgitta Persson (M) höll i invigningen och såg samtidigt till att premiera fem talangfulla och elitsatsande idrottare. Det var Josefine Olsson representerad av sin syster, Tobias Nilsson Montler, Gabriel Berg som även fick representera sin klubbkamrat David Dragisic och Simon Lundmark som fick motta vardera 7000 kronor i stipendium. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Rackethallen, blev Korphuset som nu blev…. Puls Arena.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Till sambadans lockades de närvarande med in i arenan.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


.. och den annorlunda rundvandringen kunde ta sin början. Foto261.se
Foto: Ulf Bjarke,
Foto261.se


Zorrofintens uppfinnare Alexander Nede försöker säkert komma på en ny tvisatd padelserv med tiden. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Louise Jönsson på fritidsförvaltningen serverade tårta.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


En arena för stora som små.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Plats för fotboll…
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Hur hårt och snabbt går egentligen ett innebandyskott. Det kunde man mäta vid lördagens invigning.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Jonny Karlsson från Cityidrott ser till att Puls Arena får den rätta inramningen.


Farah Erichsén höll i mikrofonen under invigningen och berättade att hon i sin ungdom ägnade tio år åt karate.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser