Annons

Årets Landskronit firades vid smakfull gåsafest

När hösten i helgen visade upp sitt kallaste och mörkaste ansikte samlades medlemmar i Föreningen Landskroniter i Stockholm (FLIS) och såg på förföriska sommarbilder av blommor, växter, rabatter och blomstersjöar i hemstaden i ett färgrikt skådespel.
Anledningen var att man i samband med Årets Gåsamiddag på Odd Fellow-palatsets mitt i Stockholm City också firade Årets Landskronit, trädgårdsingenjören Magnus Landtblom för hans insatser för stadens förskönande.

Många ”ack” och ”Ohh…” hördes under det färgsprakande bildspelet, som visade prakten i parker, planteringar och rondeller i hemstaden och lockar säkert många ”utvandrare” till sommarbesök i Landskrona vid en varmare årstid. Pristagaren själv, Årets Landskronit, avstod från invitationen att delta i höstens stora fest och kommer att få sitt pris vid ett senare tillfälle i Landskrona.

Annons
 

Årets Gåsafest var den 80:e i rak ordning och vid det dignande bordet sjöngs bland annat en Bordsvisa, som skrevs och sjöng första gången vid 5-årsjubileet 1939, alltså för 75 år sedan. Den sången hade Landskrona-författaren Åke Jönsson hittat i sina arkiv och gömmor och med varm hand överlämnat till den ärevördiga föreningen, som av kommunalrådet i hemstaden kallats ”Landskronas Ambassad i Stockholm”.
Ordförande Bibbi Andersson kunde, liksom de deltagande medlemmarna,  känna sig nöjd med kvällens välsmakande arrangemang och hoppas på en livaktig fortsättning för den 80-åriga föreningen i huvudstaden.


Välstekt gås med de rätta tillbehören finns på bordet när FLIS firar på hösten sedan 1930-talet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser