Annons

Förhandlingar om poster i nämnder drar ut på tiden

I samband med kommunfullmäktigemötet den 20 oktober informerade den sittande Treklövern med Torkild Strandberg (FP) i spetsen att fördelningen av de ledande posterna i kommunen den kommande mandatperioden skulle presenteras efter hand som de blev klara och att allt skulle vara klart efter cirka tio dagar. När dessa dagar gått var inte en enda post klar. Anledningen sades vara att man ”missat” att det kom ett höstlov emellan men att allt skulle vara klart cirka en vecka senare. Nu har även denna vecka gått och ännu har inget nytt presenterats.

Landskrona Direkt har inte lyckats nå Torkild Strandberg för en kommentar men enligt Mikael Fahlcrantz (MP) har parterna haft mycket att göra och därför har man inte heller diskuterat färdigt.
–Förhoppningsvis kan vi släppa lite i början av nästa vecka och sedan allt i slutet av veckan alternativt veckan efter. Vi är klara med det mesta men jag har ännu inte fått något att skriva under på.

Annons
 

Så det finns ett färdigt dokument?
– Nej, inget färdigt som jag har läst. Men jag har haft så mycket att göra med min firma så jag har inte jagat på, säger han.

Moderaten Erik Raita menar även han att diskussionerna är inne i slutfasen.
– Vi håller på med fördelningen av poster i de olika nämnderna men vi är inte riktigt framme ännu. Förhoppningsvis blir en del klart i helgen och sedan bör vi kunna presentera allt nästa vecka eller eventuellt veckan därpå.

När Landskrona Direkt frågar vad som dragit ut på tiden skruvar han på sig.
– Det kom ju ett lov och sedan har väl inte kommunikationen varit den bästa. Personligen tycker jag att det har hänt för lite. Vi får därför be om ursäkt för att vi sa att vi skulle gå ut med information efterhand och så nära inpå presskonferensen.

För en dryg vecka sedan gick Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet ut med ett alternativ till Treklövern. De ville hitta en bred lösning och menade att nya inviter skulle skickas till Miljöpartiet och Moderaterna för att om möjligt hitta en lösning som skulle ge majoritet.
Men enligt Erik Raita och Mikael Fahlcrantz lyser inbjudningar med sin frånvaro.
– Personligen har jag inte fått någon och jag är övertygad att mina partivänner skulle höra av sig till mig om inbjudan hamnat hos någon annan, säger Erik Raita.
– Den inbjudan vi fått har vi fått genom att läsa nyheter hos er men någon officiell inbjudan har vi inte fått, säger Mikael Fahlcrantz.

Läs även

  • FP, M och MP regerar ytterligare en period
  • Fortsatt kamp om den politiska makten i Landskrona
  • (S)å (V)ill dom styra
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser