Annons

Nycirkus i världsklass när Cirkör återvänder

Utan tvivel världsklass, skrev Expressen efter premiären av Cirkus Cirkörs föreställning Underart. Till helgen återvänder den hyllade nycirkusgruppen till Landskrona för att ge tre föreställningar.

Föreställningen Underart bygger på Olle Strandbergs egen historia om en krasch. En omskakande, omvälvande smäll som skulle kunnat vara slutet. Istället blir det en omstart och en väg framåt. Underart beskrivs som en lustfylld hyllning till det som händer efter en kraschlandning. Till det som händer tack vare en kraschlandning. Underart hade urpremiär i september 2014 på Stora Teatern i Göteborg och hyllades av en hänförd kritikerkår.
– Vi är såklart mycket glada över att Cirkus Cirkör återigen väljer att gästa Landskronas teater. Det är en mycket speciell känsla att få komma så nära artisterna som man gör i vår intima teatersalong. Allt bli så verkligt, säger Håkan Persson ansvarig för Landskrona teater

Annons
 

Regissören Olle Strandberg har en bakgrund som akrobat och jonglör. I december 2005 bröt han nacken när han gjorde en trippelsalto och blev förlamad från halsen och neråt. Föreställningen Underart är baserad på hans egen historia. Den handlar om de skeenden som sätts i rörelse vid en krasch och om de krafter som tar en vidare efteråt. Underart är helt enkelt en uppriktig hyllning till att kraschlanda. Och till det sköna i att komma tillbaka.

I föreställningen medverkar sju artister som alla har en anknytning till Olles krasch. Med erfarenheter från världens främsta cirkusscener blandar de balansakter, akrobatik, street dance, jonglering och intensiva fikapauser med specialskriven livemusik. Inspirerade av sina egna och varandras kraschlandningar hittar artisterna nya, lustfyllda och oväntade sätt att utforska misslyckandet. På scen medverkar också musikduon Ripple & Murmur med sin specialskrivna episka indiepop.

Underart spelas tre gånger under den kommande helgen 7-9 november på Landskrona teater. Biljetter köps på www.ticnet.se.


Åter bjuds på akrobatik som trotsar gravitationen, eller hur är det annars möjligt? Foto: Mats Bäcker.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser