Annons

AIF och Billeberga GIF inleder samarbete

Tisdagen den 4 november skrevs historia i Asmundtorp IF då klubben tillsammans med Billeberga GIF tecknade ett avtal som berör ett samarbete på P16- och Juniornivå. Avtalet innebär att de båda klubbarna nu får rena lag i åldrarna 16, 17 och 18 år. Avtalet sträcker sig år för år och fortlöper tillsvidare.

Första träningen är redan genomförd och framöver väntar planering och föräldramöte för att informera alla. Om det blir samarbete på fler åldersgrupper i föreningarna får framtiden visa. Klart är dock att arbetet med att fylla åldersgrupperna är svårt i dagens föreningsliv.
– De flesta föreningar får rekrytera seniorspelare utanför sin egna förening då det är få som lyckas hålla kvar sina lag i spel. Ungdomarna måste känna att vi tror på dom och att vi arbetar för dom som medlemmar, berättar Emil Persson, ungdomsansvarig i Asmundtorp.

Annons
 

Det utlovas en satsning på laget som båda föreningarna är överens om.
– Vi är överens om en satsning gällande tränare och förutsättningar. Jag är övertygad om att spelarna kommer känna att de är unika som juniorspelare i detta sammanhang och att de kommer gå en härlig framtid tillmötes, säger Johan Kronkvist, ordförande Billeberga GIF.

– Det märks att ryktet sprids snabbt för de senaste träningarna är det många spelare som tidigare slutat som letat sig ner till planen igen för att spela vilket är ett jätte bra kvitto att samarbetet är ett steg i rätt riktning. Alla spelare, nya som gamla ska känna sig välkomna i laget och i båda föreningarna, avslutar Charlotte Wall, ordförande Asmundtorps IF.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser