Annons

Flera rån de senaste dagarna

Sedan i fredags har inte mindre än fyra personrån och ett rånförsökt anmälts till polisen. I ett av fallen greps två personer som är misstänkta för rån. Polisen tittar nu på om det finns något samband mellan rånen och tidigare rån.

Polisen vill inte tala om att det går en rånvåg i Landskrona för tillfället trots att hela fyra rån har ägt rum de senaste dagarna.

Annons
 

I fredags rånades och misshandlades en 18-årig kille på sin plånbok med 2000 kronor samt sin mobiltelefon på Eriksgatan någon gång mellan klockan 19 och 20. Rånarna, tre män i åldern 18-22 år, slog målsäganden i magen och hotade även honom med kniv innan han fick bytet.

Strax innan midnatt till söndag rånades en minderårig kille på sin mobiltelefon av två gärningsmän. De båda rånarna hotade även målsäganden med grovt våld om han skulle anmäla händelsen till polisen. Detta gjorde han dock då han råkade på ordningsmakten en bit från platsen. Polisen kunde strax efter gripa de två männen som visade sig vara 17 och 18 år. På en av killarna hittade polisen den aktuella mobiltelefonen varför de båda greps och förhördes. De är dock släppta nu men misstanke om rån och övergrepp i rättssak ligger kvar.

Knappt ett dygn senare råkade ett par ut för ett rånförsök på Pilåkersgatan. De båda var ute på en promenad när en kille i 18-20 årsåldern dök upp på en cykel. Han cyklade runt paret i cirklar och krävde att de båda skulle lägga mobiltelefonerna ifrån sig. Men i stället gav de sig iväg och killen på cykeln valde att ge upp sitt rånförsök.

Strax efter midnatten mot måndagen knivrånades en 18-åring av en ensam gärningsman på Föreningsgatan. I plånboken förvarade målsäganden bland annat sitt pass.

Slutligen rånades två minderåriga killar på sina mobiltelefoner då de befann sig på Västervångsskolans skolgård på måndagskvällen. Även i detta fall rörde det sig om ett knivrån som utfördes av tre personer.

– Jag har pratat med polisledningen i Landskrona och de vill inte tala om att det rör sig om någon rånvåg. Brott som dessa går i vågor. De håller dock på att undersöka om det kan finnas kopplingar mellan rånen den senaste tiden, säger Richard Glantz, kommunikatör och presstalesman på polisen i Helsingborg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser