Annons

BoIS ner i division 1

BoIS kommer att fira sitt 100-årsjubileum genom att spela i division 1. Det står klart efter att laget spelat 0-0 inför 7700 åskådare på Norrporten Arena i Sundsvall. Hemmalaget låg klart närmast en seger men BoIS saknade inte chanser. Bäst i BoIS var Niklas Uddenäs som gjorde en fantommatch.

BoIS var mer eller mindre tvungna att vinna över GIF Sundsvall för att ha en chans att få kvala för att hålla sig kvar i Superettan. Lägg därtill att Sundsvall spelade för ett allsvensk kontrakt. Det var alltså upplagt för dramatik och det blev det också.
Hemmalaget började klart bäst och radade upp chanser. Niklas Uddenäs i BoIS-målet visade dock att han kanske borde ha fått chansen tidigare under säsongen. Mer än en gång gjorde han räddningar av högsta klass.
BoIS saknade inte chanser. Bland annat fick Andrew Stadler en gratischans efter schabbel i GIF-försvaret men något mål blev det inte. Även Enis Ahmetovic hade ett bra läge i slutet av första halvlek men inte heller han lyckades få bollen i mål.

Annons
 

Andra halvlek började som den första. GIF Sundsvall radade upp chanser och stod inte Uddenäs i vägen så smet avsluten utanför.
Efter en timmes spel fick Andrew Stadler ett nytt läge. Han avancerade och avlossade ett skott som Tommy Naurin hade svårt att hålla och det var inte långt från att Fredrik Karlsson nått bollen.
Tio minuter senare avlossade Stadler ett exakt likadant skott från samma position men denna gång resulterade det i en hörna. På denna fick Paul Torres ett gyllene läge men hans skott gick över.

Det ska dock sägas att GIF Sundsvall hade betydligt fler chanser och med facit i hand kan man konstatera att dom hade bra koll på matchen. När domare Nermin Cisic blåste av den spännande kampen efter fyra tilläggsminuter var det såväl glädjetårar som tårar av sorg på planen i Sundsvall. Norrlandslaget tog sig upp i Allsvenskan medan BoIS får fira sitt hundrade år genom att spela i division 1.

– Det känns tungt. Men jag är stolt över grabbarna. De gör en bra match men vi lyckades inte göra det där viktiga målet, säger Patrik Johansson efter matchen.
– Vi visste att det skulle dyka upp chanser och det gjorde det. Men så är det ibland.

Patrik Johansson förklarar varför Niklas Uddenäs stod i mål istället för Amr Kadourra.
– De är jämngoda målvakten men har lite olika egenskaper. Dessutom gjorde ju Niklas en kanonmatch mot Sundsvall förra året så den mentala biten var egentligen den stora anledningen till att han stod. Och med facit i hand så konstaterar vi att det inte var något dumt beslut.

Nu väntar en lång bussresa från Sundsvall till Stockholm där truppen sover på hotell innan flyget går hem imorgon.
– Sen börjar arbetet med att blicka framåt direkt. Vi ska inte spilla någon tid. BoIS kommer alltid tillbaka och ska göra så igen, avslutar Patrik Johansson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser