Annons

Korphuset nyinvigs döps om till Puls Arena

Före detta Korphuset i Landskrona har de senaste fem månaderna genomgått en ansiktslyftning. Det firas nu med en invigning och ett Öppet Hus den 8 november kl. 11-14, där det erbjuds massor av prova-på-aktiviteter. Samtidigt lanseras anläggningens nya namn som blir Puls Arena.
– Det tar lite tid att vänja sig vid ett nytt namn men jag tycker att det ligger helt rätt i tiden och symboliserar verksamheten på ett bra sätt. Puls Arena!, säger Birgitta Persson (M), ordförande i fritidsnämnden.

Hittills har anläggningen fått en större och mer lättillgänglig parkering samt att entrén med ny reception har flyttats närmre den nya parkeringen. Det har byggts nya konferensrum med tillhörande kök samt kontor som är bland annat kanslier till några föreningar.

Annons
 

– Istället för Plantan är det nu hit som föreningar kommer för att kunna kopiera, låna lokal till sina möten eller till utbildningar med mera, berättar Jonas Nilsson, föreningskonsulent på fritids- och kulturförvaltningen. Allt är dock inte helt klart.
– Det finns lite finputsningar kvar att göra. Vi ska till exempel se till att få upp den idrottshistoriska utställning som också tidigare huserade på Plantan, avslutar Jonas Nilsson.

Två nya, inte helt kända sporter, introduceras nu i Landskrona och kan utövas i Puls Arena; padbol och padeltennis. Båda två spelas i glasburar där nät avgränsar spelplanen på mitten. Padbol kommer vara gratis men den måste bokas i receptionen. Tidigare verksamheter som innebandy, badminton, tennis och gym är fortfarande kvar.  I huset bedrivs också en organiserad seniorverksamhet samt att Cityidrotten kommer förlägga många av sina aktiviteter här dagtid.

Program lördag  8/11
Konferencier: Farah Erichsén

11.00 – Fritidsnämndens ordförande Birgitta Persson inviger anläggningen samt delar ut stipendier till fem mycket lovande idrottare som satsar på internationell nivå.
11.20 – Sambadrottningen Rubia Caldeira svänger loss till härliga sambatoner – Följ henne i sambatåget genom Puls Arena.
11.15 – 13.00 – Prova på innebandy med Falcons
11.15 – 14.00 – Prova på att släktforska med Landskronabygdens Släktforskare
11.15 – 14.00 – Prova på Padeltennis
11.15 – 14.00 – Prova på Padbol
11.15 – 14.00 – Träna fritt på Korpens gym
11.30            –   Prova på spinning med Korpen
11.30 – 12.15 – Prova på Brasiliansk dans
11.30 – 12.15 – Seniorverksamheten visar upp sig – häng med och prova Zumba
12.00 – 14.00 – Prova på Tennis med Landskrona Tennisklubb
12.30            – Prova på spinning med Korpen
13.15 – 14.00 – Öppen föreläsning ”Framtidens idrottsförening”. Arr. Skåneidrotten

På plats är även LISA, Landskronaidrottens samorganisation och Atlaskliniken som informerar om deras verksamhet. Det bjuds på också på tårta, kaffe och saft. Puls Arena hittar du på Varggatan 15.


Medieprofilen från Landskrona, Farah Erichsén, känd som programledare på P3 och för SVT:s Sommarlov i somras, är konferencier för dagen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser