Annons

Sweps värmeväxlare på Tele 2 Arena

Ett stort antal värmeväxlare har levererats från Swep i Landskrona till Tele2 Arena i Stockholm. Det rör sig om lödda plattvärmeväxlare som erbjuder kunden ett alternativ till traditionella lösningar med högre energieffektivitet, kompaktare design och minskat underhåll.

Sweps värmeväxlare ska användas i syfte att förbättra arenans möjlighet att förändra klimat och underlag beroende på vilken sport som ska utövas.
– Tele2 Arena hade behov av att enkelt justera temperaturen och få till en snabbare omställning utan stora förändringar på systemet, så som byte av köldbärare, berättar Daniel Docekal, Product Engineer Development på Swep.
– Vi lyckades hjälpa dem med detta med vår unika teknologi så att de kunde behålla systemet och slapp kassera en stor mängd etanol.

Annons
 

På Tele2 Arena är man nöjd med lösningen.
– Det var produktens unika värden som till exempel hur enkel den är att installera, miljöfördelarna, samt Sweps förmåga att leverera snabbt som var avgörande för vårt val, säger Conny Håkansson, fastighetschef på SGA Fastigheter AB vilka äger arenan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser