Annons

Världsartister gästade kammarmusikföreningen

Vid kammarmusikföreningens andra konsert för hösten framträdde de engelska stjärnmusikerna Nicholas Daniel, oboe, och Julius Drake, piano.
Som Landskrona Direkt tidigare berättat var musikerna engagerade för  konserter som del i Music Around, Öresundsregionens musikbiennal i år med Stravinsky som huvudtema.
– Det bjöds ett intressant och varierat program, intygar Rolf Linné, vice ordförande i Landskrona kammarmusikförening.

Musik av JS Bach inledde och avslutade konserten. Först spelades dennes sonat i Ess-dur med en känd Siciliano som mellansats. Därefter framfördes tre romanser av Clara Schumann,en livlig och behagfull musik. Stravinsky representerades Suite italienne, vital och livfull musik med ursprung i baletten Pulcinella.

Annons
 

Efter paus framfördes svit för oboe av tjeckisk-judiske tonsättaren Pavel Haas, mördad i Auschwitz 1944. Ett intensivt verk och smärtfyllt tidsdokument. Som avslutning spelades Bachs Sonat för oboe i g-moll.
– Efter stående ovationer gavs som extranummer ett stycke Bach.

Nästa ordinarie konsert blir den 7 december med Uppsala kammarsolister men redan den 2 november ges en extrakonsert i samband med Jaderska musikfondens stipendieutdelning. Båda ges i församlingshemmet klockan 16.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser