Annons

Två Kronantjejer uttagna i Skånelaget

Framgångarna fortsätter för Kronans tjejer. Denna säsong är det ungdomar födda 2000 och 2001 som ska spela för Skåne vid DistriktSlaget i Katrineholm i början av januari.

Förra året representerade Kronantjejen Ebba Norstedt, Skåne och fick med sig en bronsmedalj hem från äventyret.
– I år hade vi fem tjejer på uttagningsläger och av dessa lyckades två tjejer ta en plats i truppen, som består av tolv spelare. Det är Nike Fjätström och Rakel Nilsson (båda födda 2000), som till vardags spelar i vårt damlag och även i U17, som lyckades spela till sig vars en plats, berättar Marie Saxne, tränare i Kronan VBK.

Annons
 

De är båda träningsflitiga tjejerna har väldigt stor potential. De är båda tekniskt duktiga och fysiskt starka spelare.
– Med tanke på att de bara spelat volleyboll i två respektive tre år så ska det bli intressant att följa deras fortsatta utvecklingskurva. Båda blev dessutom uttagna på positioner som de bara spelar på ibland, och inte på sina ordinarie positioner, vilket är ett kvitto på att de redan är mycket all-round i sitt spel, menar Marie Saxne.

I årets Skånelag är Ystad mest representerat, med hela fem spelare i truppen. Malmö har tre tjejer med, Kronan två samt Svedala och EVS vardera en.

– För tjejerna som inte blev uttagna var det som sig bör lite nedstämt, men på sikt kommer de att känna att de kom därifrån med en bra erfarenhet och en heldags träning tillsammans med tjejer från andra föreningar, där de förhoppningsvis snappat upp ett och annat. Nu siktar vidare mot våra egna mål med klubblaget (F99/00), där vi spelar första steget i SM-kvalet på hemmaplan den 6 december på Korpen. Därifrån går sex lag från Skåne vidare till Poolfinal där lag från Skåne, Halland, Småland och Blekinge gör upp om sex platser i SM-slutspelet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser