Annons

Konsert i samband med stipendieutdelning

Jaderska Musikfonden i Landskrona kommer för första gången att dela ut sina årliga stipendier till sång- och musikstuderande ungdomar i samband med en konsert.

Den 2 november är enligt det testamente som finns bakom fonden utdelningsdag. Det var testators, Elisabeth Jader, födelsedag. På förslag av advokat Claes Munck af Rosenschöld gick hennes kvarlåtenskap till den musikfond, som i och med årets utdelning har delat ut 130 stipendier på sammanlagt nära 2,5 miljoner kronor.

Annons
 

I år är den 2 november en söndag, och i samarbete med Landskrona Kammarmusikförening och Svenska kyrkan arrangerar musikfonden för första gången en konsert. Då kommer en del av årets och tidigare års stipendiater att medverka vid en timslång konsert i Landskrona församlingshem med start klockan 16.

Av årets tio stipendiater kommer fyra att medverka i konserten. Dessutom kommer tre tidigare stipendiater att framträda, Johan Bridger, Emma Rosenberg och Jenny Fransson, som ska ackompanjera Emma.

Programmet blir blandat, Johan Bridger kommer att både inleda och avsluta konserten på marimba. Han är idag 38 år och en av Europas mest namnkunniga slagverkare. Som finalverk på konserten bjuder han på Bachs Chaconne ur Solopartita nr 2. Däremellan kommer publiken bl.a. att få höra Emma Rosenberg att sjunga två egna låtar och Daniel Tomanek spela Czardas av Monti på piano. Sopranen Marta Sälöen ska sjunga Time to say Goodbye och Pie Jesu med Daniel Tomanek som ackompanjatör.

Tenoren Fabian Düberg kommer att sjunga Schuberts Erlkönig och sopranen Julia Andersson kommer att bjuda på sånger av Händel och Johann Strauss.

Sist men inte minst kommer konserten att innehålla årets stipendieutdelning, avgående fullmäktigeordföranden Lennart Söderberg ska dela ut årets tio stipendier på 10 000 kronor vardera.

Konserten är gratis och öppen för allmänheten.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser