Annons

Helgens ungdomsvolleyboll

I lördags var Kronan VBK F05/06 i Ystad och spelade Skånesammandrag. Laget bestod av fem tjejer, och för tre av tjejerna var det första gången i denna klass.
– Laget spelade bra hela dagen och hade riktigt kul. Resultaten var blandade, två vinster, en  oavgjord och två förluster. I denna klass utses ingen slutsegrare, utan alla är vinnare och får medalj, berättar Marie Saxne.
Laget bestod av Clara Nilsson Strömblad, Emma Pantic, Asta Hägglund, Moa Ekblad och Emilia Saxne.

Även klubbens PF03/04 var i farten i helgen då de hade  säsongspremiär med ett sammandrag i Ängelholm i söndags.
– Vi kom till start med ett lag bestående av endast två spelare från rätt åldersklass och fick låna in tre spelare från PF05/06. Med detta i bakhuvudet var målsättningen inte särskilt hög, då våra spelare både ett och två huvud mindre än motståndarna, men laget överraskade oss alla och spelade riktigt fin volleyboll. Detta trots att vi alltså hade tre stycken 8-åringar i laget. Det var snabba ben, fina slag och riktigt bra samspel och vi lyckades knipa en andraplats i gruppen efter två oavgjorda matcher.
I kvartsfinalen ställdes Kronan mot IFK Helsingborg. Matchen var jämn och det behövdes ett tredje och avgörande set för att få fram en vinnare.

Annons
 

–  Tyvärr drog vi det kortaste strået och fick ge oss med 15-12. Vi fick istället rikta in oss på spel om 5-8 plats, där vi efter en snygg vändning mot ett Lundalag lyckades ta oss till spel om 5-6:e plats. Väl där tröt orken ordentligt och vi fick se oss besegrade i två raka set mot ett annat Lundalag. Men en fin sjätteplats av 12 lag för vårt nykomponerade lag är klart godkänt. Laget bestod av Wilma Olsson, Ida Ekberg, Nils Mellblom, Moa Ekberg och Emilia Saxne. Vi har fyra nya spelare i denna åldersklass som inte är spelklara än, men till nästa sammandrag ska vi kunna ha åtminstone ett ”rent” U13-lag, kanske två.

– Nu är det tre veckors matchfritt med fullt fokus på träning och lek för alla våra ungdomar, avslutar eldsjälen Marie Saxne.

Annons
Annonser




















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser